Ziare.com

Consiliul Concurentei a amendat proprietarul cel.ro cu 1,6 milioane de lei

Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 16:14

   

Consiliul Concurentei a amendat proprietarul cel.ro cu 1,6 milioane de lei
Consiliul Concurentei a sanctionat compania Corsar Online SRL cu aproximativ 1,6 milioane de lei pentru punerea in practica a unei concentrari economice - o preluare, inainte de a fi autorizata de autoritatea de concurenta.

"In cadrul analizei modalitatii prin care Corsar a preluat controlul asupra domeniilor de internet, respectiv http://www.marketonline.ro, http://www.mediadot.ro si http://www.azerty.ro, autoritatea de concurenta a constatat ca operatiunea a fost pusa in aplicare, inainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurentei, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse apartinand Corsar, precum si procesarea si livrarea produselor catre clienti", au precizat reprezentantii Autoritatii de Concurenta, conform unui comunicat transmis luni.

Corsar este o companie activa pe piata comercializarii cu amanuntul in principal a produselor din categoria IT, comunicatii, electronice si electrocasnice, comercializare prin intermediul platformelor de comert electronic, cea mai cunoscuta fiind www.cel.ro.

Conform legislatiei in domeniu, orice operatiune de concentrare economica (fuziuni, achizitii, preluarea de control), in cadrul careia cifra de afaceri cumulata a companiilor implicate depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro si cand cel putin doua dintre companii au realizat pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane de euro, trebuie notificata autoritatii de Concurenta inainte de a fi pusa in aplicare.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Potrivit reglementarilor in vigoare, este interzisa punerea in aplicare a unei concentrari economice inainte de a fi notificata si de a obtine autorizarea Consiliului Concurentei.

Altfel spus, inainte de a obtine autorizarea din partea autoritatii de Concurenta, in numele companiei care face obiectul tranzactiei nu se pot lua decizii, cum sunt: modificarea obiectului de activitate restructurarea, inchiderea sau divizarea compania, vanzarea de active, listarea (cotarea) la bursa de valori etc.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre cel ro amenda Consiliul Concurentei
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 7109 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor