Ziare.com

Romanii cauta informatii pe Internet despre produse dupa ce le cumpara

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 13:07

   

Romanii cauta informatii pe Internet despre produse dupa ce le cumpara
Romanii se informeaza de pe Internet inainte de a cumpara un produs in special de pe site-urile producatorilor sau furnizorilor, insa Internetul este folosit preponderent dupa achizitionarea produsului, pentru validarea deciziei, potrivit unui studiu GfK.

Romanii care se informeaza de pe Internet inainte de a cumpara un produs apeleaza in principal la site-urile producatorilor sau furnizorilor pentru categoriile financiar (63%), telecom si servicii Internet (51%), piese si servicii auto (60%), produse "Do It Yourself" (60%).

Site-urile web ale companiilor au reprezentat a doua sursa de informare pentru categorii precum electronice si electrocasnice si produse sau servicii turistice, se precizeaza in studiul multiclient "Internetul si decizia de cumparare".

Rolul Internetului este foarte important nu doar inainte de a cumpara un produs, ci si in etapa de post-cumparare. Cei care obisnuiesc sa caute informatii pentru a-si valida decizia dupa ce au facut o achizitie apeleaza in mai mare masura la Internet decat cei care se informeaza inainte de cumparare.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Cei care s-au informat dupa cumpararea produsului fata de cei care au facut-o inainte de achizitie au utilizat cu cel putin 15% mai mult Internetul pentru produsele financiare, electronice si electrocasnice, piese si servicii auto, telecomunicatii si servicii internet.

Prezenta pe Internet nu inseamna doar site-ul de companie. Exista o multitudine de alte surse de informare care trebuie luate in considerare in mixul de comunicare online. Acestea sunt motoarele de cautare, site-urile de evaluare pentru produse, site-urile de promotii, forumurile, bloggurile, retelele sociale, site-urile de comparatii de preturi, listele de discutii prin email etc., iar modul in care consumatorii se informeaza din aceste surse difera semnificativ de la o categorie de produs la alta.

"Diferentierea de competitie printr-o prezenta activa pe canalele online pe care consumatorii cauta informatii despre segmentul lor de piata este esentiala pentru toti jucatorii, prin oferirea de informatii si suport atat inainte cat si dupa cumparare, dar si printr-un website optimizat care sa faciliteze vizitatorului un acces facil la informatie, o navigare usoara si intuitiva", declara Traian Nastase, Online Project Manager GfK Romania.

Studiul a fost realizat online pe panelul de respondenti askGfK. Au fost chestionate 700 de persoane, studiul fiind reprezentativ pentru utilizatorul de Internet din mediul urban din Romania, 18-54 ani

C.S.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2144 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor