The Economist: Povestea Amazon, compania care a schimbat modul in care facem cumparaturi

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 15:35
2165 citiri
The Economist: Povestea Amazon, compania care a schimbat modul in care facem cumparaturi

Jeff Bezos a renuntat, acum 20 de ani, la postul sau din domeniul financiar si s-a mutat in Seattle unde a inchiriat o casa cu garaj ca sa-si deschida o firma, cum de altfel au aparut si alte doua mari firme, Apple si HP.

Desi a inceput sa vanda carti, el a denumit firma Amazon, deoarece marele fluviu reflecta masura ambitiei sale.

Saptamana aceasta, cea mai mare companie de comert online a prezentat primul sau smartphone, pe care Amazon il considera mai putin un mijloc de comunicare, ci o ingenioasa platforma de cumparaturi si o modalitatea de a strange datele consumatorilor, pentru a le recomanda cu mai multa acuratete produsele, spune The Economist.

Terminalul este tipic Amazon. Exista si o explicatie simpla: daca livrezi carti si masini de spalat, de ce nu creezi si un telefon inteligent prin care clientii sa faca aceste cumparaturi?

Amazon si-a dovedit, astfel, abilitatea de a jongla cu succes intre lumea reala si lumea digitala: Amazon are unul dintre cele mai impresionante sisteme, fizice, de livrare a produselor, chiar daca se ramifica in cloud computing, in descarcarea de carti electronice, filme si muzica.

Si-a creat, astfel, legatura directa dintre piata si profitul imediat.

Citeste mai multe despre Povestea Amazon, compania care a schimbat modul in care facem cumparaturi pe Business24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#povestea Amazon, #The Economist Amazon , #magazin online calculatoare