Emoticonul :) implineste 30 de ani

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 17:45
6987 citiri
Emoticonul :) implineste 30 de ani

I se spune in toate felurile: emoticon, smiley sau (mai pe romaneste) "fatza zambitoare" si il folosesti zilnic. Cand deschizi aplicatiile de mesagerie instantanee pe PC sau pe telefonul mobil, ori cand dai un sms si vrei sa-ti exprimi starea de spirit din momentul respectiv. A intrat in civilizatia moderna, fiind un semn inteles in orice limba.

Emoticonul mai are un pic si implineste venerabila varsta de 30 de ani. In septembrie 1981, Scott Fahlman, un cercetator in cibernetica de la Universitatea Carnegie Mellon, propunea folosirea unor simboluri grafice in texte, pentru a sublinia o stare emotionala.

De atunci si pana acum, emoticoanele au evoluat, s-au colorat, au prins viata prin intermediul animatiei computerizate, dar in principiu, semnifica aceleasi lucruri: bucurie, tristete, iubie, manie etc, iar noi le folosim.

Citeste mai multe despre Emoticonul ":)" implineste 30 de ani pe Hit.ro.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#emoticon icon, #emoticon smiley messenger, #aniversare emoticon , #messenger