Facebook și-a schimbat numele companiei în Meta. Zuckerberg: „M-am gândit mult la identitatea noastră acum, când începem acest capitol următor”

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 21:48
13980 citiri
Facebook și-a schimbat numele companiei în Meta. Zuckerberg: „M-am gândit mult la identitatea noastră acum, când începem acest capitol următor”

Mark Zuckerberg a declarat joi, 28 octombrie, că Facebook își va schimba numele corporativ în Meta, retrogradând efectiv serviciul omonim al Facebook la a fi doar una dintre subsidiarele companiei, alături de Instagram și WhatsApp, mai degrabă decât marca generală, potrivit CNN.

Schimbarea numelui, care a fost anunțată de Zuckerberg în timpul conferinței companiei despre realitate virtuală și realitate augmentată Facebook Connect, se aliniază cu accentul tot mai mare pe metavers, care se referă la eforturile de a combina tehnologiile de realitate virtuală și augmentată într-un nou tărâm online.

„M-am gândit mult la identitatea noastră când începem acest capitol următor. Facebook este unul dintre cele mai folosite produse din istoria lumii”, a spus Zuckerberg joi. Este un brand emblematic al rețelelor sociale, dar din ce în ce mai mult nu cuprinde tot ceea ce facem.

Suntem o companie care construiește tehnologie pentru a conecta oamenii

„Astăzi suntem văzuți ca o companie de social media”, a adăugat el, „dar în ADN-ul nostru, suntem o companie care construiește tehnologie pentru a conecta oamenii. Și metaversul este următoarea frontieră, la fel cum era rețelele sociale când am început. "

Zuckerberg, care a spus că îi place să studieze clasicele la școală, a spus că numele a fost inspirat de cuvântul grecesc meta, care înseamnă „dincolo”. „Pentru mine, simbolizează că întotdeauna există mai mult de construit”.

„Trăim pentru ceea ce construim”, a mai adăugat Zuckerberg. „Și în timp ce facem greșeli, continuăm să învățăm, să construim și să mergem înainte.”

Facebook şi viziunea sa pentru metavers şi holograme

Evenimentul Facebook Connect, cea de a opta întrunire anuală a companiei, a fost transmis live iar cofondatorul și CEO-ul Facebook a profitat de această ocazie pentru a-şi dezvălui cele mai recente inovații și cercetări în realitatea augmentată și virtuală și mai multe despre viziunea sa pentru metavers, care se referă la eforturile care combină tehnologiile de realitate virtuală și augmentată într-o nouă platformă online.

de asemenea, Facebook a prezentat o serie de videoclipuri conceptuale care și-a evidențiat viziunea pentru metavers, cum ar fi trimiterea propriei imagini holografice la un concert alături de un prieten sau jocurile captivante cu prietenii.

Zuckerberg a anunțat, totodată, că apelurile Messenger vor veni în VR, şi intenționează să opereze o piață virtuală unde dezvoltatorii pot vinde bunuri virtuale, plus un nou ecran de pornire în Oculus Quest pentru a face chatul și jocurile din lumea virtuală mult mai aproape de realitate, de viaţa socială.

„Începem să vedem o mulțime de astfel de tehnologii reunindu-se în următorii cinci sau 10 ani. Multe dintre acestea vor fi mainstream și mulți dintre noi vor crea și locui in aceste lumi care sunt la fel de detaliate și convingătoare ca cele din viata de zi cu zi”, a mai punctat Zuckerberg.

Citeste si:
Când se lansează mesajele criptate pe Facebook și Instagram și cum va sprijini Meta „munca vitală a forțelor de ordine”
Când se lansează mesajele criptate pe Facebook și Instagram și cum va sprijini Meta „munca vitală a forțelor de ordine”
Utilizatorii Facebook și Instagram care anticipează lansarea funcțiilor de criptare îmbunătățite ale Meta vor trebui să aștepte cel puțin încă un an pentru confortul unei siguranțe...
Schimbări pe Facebook. Autentificarea în doi pași devine obligatorie pentru anumite conturi
Schimbări pe Facebook. Autentificarea în doi pași devine obligatorie pentru anumite conturi
În jur de 1,5 milioane de utilizatori Facebook vor fi obligaţi ca, până la finele anului, să activeze şi să folosească logarea în doi paşi, pentru a-şi securiza contul. Facebook a...