Ce gadget va disparea in 2013

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 20:48
3110 citiri
Ce gadget va disparea in 2013

Netbook-ul o "specie tehnologica" pe cale de disparitie? Intr-adevar. Acer si Asus au anuntat ca inceteaza de la 1 ianuarie 2013 producerea de netbook-uri, stopand astfel ceea ce parea odata viitorul in computing.

Dupa ce vor disparea din depozite si ultimele exemplare, netbook-ul va intra definitiv in istorie, la nici cinci ani de la aparitia sa pe piata, scrie The Guardian.

Companiile Asustek si Acer au fost cele din urma care au renuntat la netbook-uri, dupa ce Samsung, HP si Dell au inteles cu mult mai devreme ca a venit vremea tabletelor. Ultimele baricade, pietele din Asia si America de Sud, au fost si ele cucerite in ultimul timp de tabletele Android ieftine si de smartphone.

Ce a "omorat" netbook-ul? Piata PC-urilor, inclusiv aparitia utrabooks-urilor, economia, piata netbook-urilor, iPad-urile si succesul inregistrat de tablete.

In momentul lansarii lui, in 2007, netbook-ul oferea cateva mari avantaje: portabilitate, (durata de viata mai ridicata a bateriei, in comparatie cu laptopurile), pret accesibil si greutate scazuta. Aceste avantaje au inceput sa paleasca pe masura ce laptopurile au devenit din ce in ce mai subtiri, iar bateriile lor tot mai performante.

Ramane de vazut ce se va intampla cu contractele mamut realizate in tari precum Grecia sau Malaezia pentru echiparea scolilor cu netbook-uri.

"Asa ca, la revedere netbook! A fost dragut sa lucram cu tine, dar, pana la urma, esti doar un alt PC", conchide autorul articolului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#netbook dispare 2013, #netbook tablete , #netbook