Vanzarile de e-Books au scazut in 2012, viitorul apartine cartilor

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 20:50
3249 citiri
Vanzarile de e-Books au scazut in 2012, viitorul apartine cartilor

Vanzarile dispozitivelor de tip e-reader, e-books, au incetinit in anul 2012, aratand astfel ca cititorii din intreaga lume s-au plictisit de aceasta inovatie si isi doresc sa pastreze cartile traditionale, carora le intorc foile.

Inca de cand Amazon a introdus popularele Kindle, in urma cu cinci ani, expertii au presupus ca viitorul publicarii cartilor este digital, insa opiniile privind schimbul paginilor scrise cu ecranul au variat.

Au existat voci care au spus ca, dupa digitalizarea muzicii, a fotografiei si a hartilor, acelasi lucru se va intampla si cu cartile, iar unii experti au anuntat chiar si ca, pana in anul 2015, cartile traditionale vor fi disparut, scrie The Wall Street Journal.

La jumatate de deceniu de la aparitia lor, insa, vanzarile e-books au incetinit, iar clientii prefera acum tabletele multifunctionale. Astfel, dispozitivile e-book s-ar putea transforma mai degraba drept o completare a cititului traditional si nu o substituire.

Un raport arata ca procentul adultilor americani care au citit un e-book a crescut modest, in 2012, de la 16 la 23 la suta, iar alti 89 la suta dintre cititorii obisnuiti au spus ca au citit cel putin o carte printata in timpul precedentelor 12 luni. Doar 30 la suta dintre cei carora le place lectura au folosit macar o data un e-book in ultimul an.

In plus, Asociatia Editorilor Americani a raportat ca rata anuala de crestere a vanzarilor e-book a scazut abrupt in decursul anului 2012, la circa 34 la suta. Aceasta reprezinta o scadere brusca a vanzarilor, de la o rata de crestere care cuprindea trei cifre, in precedentii patru ani.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#vanzari scazute e book, #scadere vanzari carti digitale, #scadere vanzari Kindle, #vanzari scazute e reader , #notebook