Hewlett Packard nu mai renunta la divizia producatoare de PC-uri

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 15:04
1336 citiri
Hewlett Packard nu mai renunta la divizia producatoare de PC-uri

Hewlett Packard a decis sa pastreze divizia de productie de PC-uri, desi initial intentiona sa renunte la aceasta, in conditiile in care piata este din ce in ce mai mult dominata de tablete.

Analiza posibilitatii de a renunta la divizia de productie de PC-uri anuntata in august a provocat o scadere de 22%, cea mai mare de pana acum, a actiunilor companiei pe bursa, deoarece investorii nu au avut incredere in alternative.

"HP a evaluat impactul strategic, financiar si operational al renuntarii la grupul de sisteme personale (PSG). Este clar, dupa analiza noastra, ca pastrarea diviziei in cadrul companiei este corecta pentru clienti si parteneri, pentru actionari si pentru angajati", a declarat Meg Whitman, potrivit unul comunicat HP.

Conform anuntului companiei, grupul de sisteme personale, care se ocupa cu productia de PC-uri, este o componenta a strategiei de a oferi produse clientilor din mediul de afaceri si este principala divizie producatoare de computere din lume, cu venituri de peste 40 de miliarde de dolari in 2010.

Productia de PC-uri reprezinta 16% din profitul HP, iar compania nu a fost pana acum capabila sa dezvolte software performant pentru unele dintre produsele sale, precum imprimantele.

Dupa numirea lui Meg Whitman in postul de CEO, compania a anuntat ca va lua o decizie urgent cu privire la divizia computere, avand in vedere ca multi clienti incepusera deja sa se reorienteze inspre Dell si Lenovo.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Hewlett Packard, #HP computere, #HP productie computere, #HP divizie PC , #pc