Forbes: Povestea romanului care a creat un "imperiu al continutului tau"

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 20:19
11122 citiri
Forbes: Povestea romanului care a creat un "imperiu al continutului tau"
Foto: LinkedIn/Mario Vasilescu

Povestea romanului care a lansat o platforma ce ajuta utilizatorii sa adune intr-un singur loc lucrurile pe care le fac in mediul online este descrisa pe larg de prestigoasa publicatie Forbes.

Rewordly este numele site-ului in limba engleza realizat de Mario Vasilescu.

"Nu exista o solutie care sa-ti permita sa aduni continutul pe care il distribui in mediul online sub o singura umbrela. Nu exista nicio cale prin care sa administrezi, sa masori si sa il prezinti ca un tot unitar.

Asa ca tinta noastra a fost sa ajutam utilizatorii sa profite la maximum de timpul pe care il petrec citind si scriind - pentru a prelua controlul asupra acestor lucruri si pentru a fi recunoscut", a povestit antreprenorul, pentru Forbes.

Rezultatul? Un portal interactiv care uneste blogging-ul cu online branding-ul.

Sursa citata arata ca ficare cont de pe Reworldy are o biblioteca privata, in care utilizatorul poate salva si organiza continutul, atat din punct de vedere vizual, cat si statistic.

De asemenea, exista si mai multe functii care au scopul sa te ajute sa citesti, sa scrii si sa distribui anumite lucruri mai usor si mai eficient.

Un startup canadiano-francez

De fapt, Reworldy este un startup canadiano-francez, iar parintii lui Vasilescu sunt romani, dar el s-a nascut si a crescut in Canada.

El a absolvit Facultatea de Robotica si Inginerie, iar la 20 de ani a reusit sa construiasca o comunitate online de 200.000 de utilizatori, care genereaza lunar 40 de milioane de afisari.

Ideea afacerii sale a prin contur in 2011, cand a mers sa faca un internship la Renault in Bucuresti. Aici, el a intrat in contact cu un alt roman, Eduard Oneci, cu care a discutat despre ceea ce a devenit Rewordly.

Initial, voia sa creeze o platforma care sa puna in legatura bloggerii cu companiile care aveau nevoie de continut, iar in acel an, fratele sau, Matei, s-a alaturat echipei, el ocupandu-se de partea de web developing.

Afacerea a fost pusa pe picioare in 2012, iar un an mai tarziu a fost demarata in Franta, la Paris. Investitia in platforma a fost de 40.000 de dolari, banii celor care au pus umarul la dezvoltarea sa.

Anul trecut, Reworldy a intrat in topul celor mai bune startup-uri realizat de Pioneers Festival.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Forbes roman platforma online, #poveste roman Rewordly , #platforma