O echipa de tineri lanseaza TeachU, prima platforma de meditatii gratuite din Romania

Comunicat de presa
Marti, 19 Mai 2020, ora 12:44
18174 citiri
O echipa de tineri lanseaza TeachU, prima platforma de meditatii gratuite din Romania

Teachu.ro este o platforma de meditatii, dedicata liceenilor din Romania. Platforma face legatura intre mentori, profesori sau tineri cu performante si liceeni care fie cauta sa-si imbunatateasca situatia scolara la o anumita materie, fie doresc sa-si aprofundeze cunostintele pentru a participa la olimpiade scolare, fie pur si simplu doresc sa invete ceva nou.

Meditatiile au loc intr-un mediu sigur, pe Skype, prin conferinta video si sunt complet GRATUITE, prin munca voluntara a meditatorilor inscrisi.

La 3 saptamani de la lansare, platforma deja numara peste 100 de meditatori in diverse domenii si peste 350 de studenti, iar intalnirile dintre acestia au generat peste 600 ore de meditatii.

Proiectul s-a nascut in cadrul programului Creatori de viitor, intr-o competitie de idei la care au luat parte liceeni performeri ce trebuiau sa gaseasca solutii la diverse nevoi ale tinerilor de varsta lor.

Una dintre ideile care a atras atentia juriului a fost TeachU, o platforma de educatie nonformala prin care elevii sa se ajute unii pe altii asa cum o fac, de altfel, si in viata reala, cand cei care se pricep la o anume disciplina ii asista pe cei care se pricep mai putin.

Meditatiile au fost gandite astfel incat sa fie de folos pentru scoala, pentru concursuri sau pentru cei care pur si simplu isi doresc sa invete ceva nou si, mai mult decat atat, sa fie gratuite.

Momentul lansarii coincide cu o perioada in care educatia s-a mutat in online si, cu atat mai mult, este resimtita nevoia unui astfel de proiect.

Printre initiatorii proiectului se numara si Gabriela Diana Oprea, fosta olimpica internationala la chimie, actualmente studenta la Oxford University, Department of Chemistry.

"Prin TeachU, urmarim sa indeplinim o dubla functie a educatiei. Pe de o parte, informatia ajunge intr-o forma interactiva, interesanta si potrivita nevoilor si cerintelor la cel ce isi doreste sa invete.

Pe de alta parte, stim ca educatia e mult mai mult decat informatie.

Utilizatorii TeachU isi dezvolta abilitatile de comunicare, fie ca ele se refera la a explica mai bine notiunile prezentate, fie la a exprima mai bine ce nu au inteles, dar li se stimuleaza si curiozitatea, pentru ca mentorii sunt contagios de pasionati de domeniile lor." spune Gabriela, in calitate de coordonator al proiectului.

"Timpul scurt pana la Bacalaureat face ca interesul fata de materiile studiate pentru examen sa fie foarte mare.

Momentan incercam sa impartim studentii pe niveluri de cunostinte, iar mentorii sa lucreze in grup cu ei. Insa clar suntem intr-un deficit de mentori, in special la materiile studiate la Bac.

Asa ca, daca stapaniti bine una din materii, noi va invitam sa va alaturati comunitatii noastre si sa dam mai multe sanse liceenilor care poate nu au posibilitatea unor meditatii platite.", mai adauga Gabriela.

Gabrielei i s-au alaturat si alti studenti romani care studiaza la universitati de top, asa cum sunt Iulia Mitrache, studenta la Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti - fosta olimpica internationala la filosofie, Dan Mirea, student la University of Cambridge, fost olimpic international la biologie si lingvistica, cat si liceeni olimpici, ca Sebastian Romeo Pintilie, olimpic international la biologie.

Momentan, lista materiilor la care un tanar poate sa ia meditatii gratuite prin platforma TeachU.ro cuprinde peste 25 de discipline, de la limbi straine ca araba, engleza, rusa sau japoneza, pana la matematica, fizica sau chimie.

Teachu este un program marca Creatori de Viitor dezvoltat cu sprijinul Kaufland Romania si Telenav.

Citeste si:
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Se încing spiritele în PSD după ce partidul a comandat un sondaj care o dă pe Gabriela Firea pe prima poziție într-un top al încrederii. În urmă cu câteva săptămâni, într-un alt...
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
Guvernul ia în calcul pentru iarna aceasta mai multe scenarii privind aprovizionarea cu gaze naturale. Conform unor surse politice, oficialii ar putea raționaliza consumul pentru companii, în...