Google Maps are o noua grafica de zilele acestea

Miercuri, 19 August 2020, ora 11:35
5052 citiri
Google Maps are o noua grafica de zilele acestea

Google lanseaza o noua grafica pentru Google Maps, care ofera mai multe detalii hartilor, peisaje mai colorate si mai bine evidentiate, ceea ce va permite oamenilor sa inteleaga mai usor cum arata zona la care se uita.

O harta mai colorata si mai aproape de realitate

Google Maps are imagini de inalta fidelitate din satelit pentru 98% din teritoriul locuit al planetei. Folosind un nou algoritm de colorare a hartilor, Google Maps poate acum sa foloseasca imaginile din satelit si sa transpuna informatiile din acestea intr-o harta mai detaliata si dinamica. Cand explorezi o zona vei observa usor caracteristicile geografiei locului: vei putea distinge usor plajele aride sau deserturile de rauri, lacuri sau vai. De asemenea, se poate observa din culori cat de bogata este vegetatia dintr-o anumita zona sau calotele de zapada din varful muntilor.

O noua grafica pentru Google Maps

Actualizarea ce ofera o privire comprehensibila asupra detaliilor naturale este disponibila in toate cele 220 de tari si teritorii acoperite de Google Maps. Aceasta inseamna o acoperire de peste 100 de milioane de kilometri patrati de teren. Noua grafica a Google Maps va fi vizibila pentru orice zona - de la cele metropolitane la cele mai mici sate.

Cum functioneaza aceasta tehnica de colorare a hartii? In primul rand, computerul analizeaza si identifica caracteristicile cadrului natural din imaginile din satelit, evidentiind in mod special zonele aride, inghetate, impadurite sau montane. Apoi, fiecarei parti identificate i se atribuie o culoare, de o anumita intensitate. De exemplu, o zona dens impadurita va fi clasificata cu verde inchis, in timp ce o regiune cu arbusti va fi colorata intr-un ton de verde mai deschis.

Mai multe informatii pe drum

Noua grafica nu ofera doar o reprezentare mai buna a detaliilor naturale si o imagine mai clara asupra peisajului, ci si informatii pentru a te orienta mai bine si sigur. In curand, Google Maps va oferi informatii detaliate la nivelul strazii, care arata forma si latimea ei la scara. Utilizatorii vor putea vedea exact unde sunt trotuarele, trecerile si refugiile de pietoni.

De asemenea, vor fi disponibile informatii pentru accesul persoanelor in scaun cu rotile sau a carucioarelor. Aceste detalii vor fi disponibile in urmatoarele luni in Londra, New York si San Francisco, iar pe viitor vor acoperi tot mai multe orase.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com