Ziare.com

Minunea tehnologica din 1999: Primul laptop cu Wi-Fi, prezentat de Steve Jobs (Video)

Luni, 29 Iulie 2013, ora 07:12

   

Minunea tehnologica din 1999: Primul laptop cu Wi-Fi, prezentat de Steve Jobs (Video)
Internetul prin Wi-Fi a devenit astazi o banalitate. Mai toate telefoanele inteligente pot realiza o asemenea conexiune, nemaivorbind de notebook-uri. Steve Jobs este primul om care a facut o demonstratie care arata cum functioneaza internetul Wi-Fi. Asta se intampla in 1999.

La prezentarea noului laptop iBook G3, seful Apple a iesit in fata publicului, aratandu-i acestuia cum se navigheaza pe Internet fara cabluri. Pentru prima data, computerul mobil primea o legatura wireless de Internet, noteaza Tech News.

In timpul prezentarii, laptopul, cu o pagina de Internet deschisa, a fost pus pe masa. Ca un adevarat magician, Steve Jobs l-a ridicat, facand cativa pasi cu el in brate pentru a arata ca nu e legat cu cabluri. Intr-adevar, suna fenomenal. Publicul din sala era in extaz.

Oamenii se gandeau ca pana deunezi computerul era legat, acasa sau la birou, cu tot felul de cabluri, iar acum ei pot folosi Netul direct de la masa din restaurant.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Prezentand Internetul wireless, Steve Jobs a spus atunci ca, in lunile sau anii urmatori, mai toti vor trece la protocolul Wi-Fi, 802.11. Noi vom fi primii si cei mai buni", a spus Jobs, iar timpul a aratat ca avea dreptate.

Laptopul IBook G3 avea un pret de aproximativ 1600 dolari, avand un adaptor pentru protocolul 802.11 si un procesor PowerPc 32/64 MB RAM. Astazi, toate laptopurile se vand cu module Wi-Fi, care ating viteze mult mai mari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2716 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor