Bitdefender: Firme concurente folosesc social media pentru discreditare

Vineri, 27 August 2010, ora 08:46
2368 citiri
Bitdefender: Firme concurente folosesc social media pentru discreditare

Firmele se folosesc de social media pentru discreditarea competitorilor, sustine Alexandru Constantinescu, proaspatul social media enigneer al Bitdefender, una dintre printre primele companii romanesti care s-au grabit sa isi angajeze anul trecut responsabili de social media.

"Uneori, firme concurente chiar folosesc social media pentru discreditarea celorlalti si poti intalni intr-un grup de discutii, falsi utilizatori, care sunt extrem de agresivi si care executa un program in cadrul echipei lor.

Cea mai dificila parte este sa nu le iei personal si sa-ti pastrezi obiectivitatea si corectitudinea fata de oamenii cu care interactionezi", a declarat el, pentru Money.ro.

Compania BitDefender a decis sa investeasca in social media in anul 2008, prin crearea conturilor pe Twitter.

"In momentul in care clientii tai vorbesc despre tine pe bloguri, pe forumuri sau pe retelele sociale, este clar ca trebuie sa fii acolo pentru a modera dialogul, dar si pentru a le veni in ajutor. De aceea adoptarea acestor canale de comunicare de catre BitDefender a fost o miscare necesara, care a venit de la sine", a adaugat acesta.

Acesta sustine ca, indiferent daca interfata cu utilizatorul este o singura persoana, exista un mecanism complex format din mai multe departamente (marketing, suport tehnic, laboratoare, dezvoltare produs, inovatie si tehnologie, online) care colaboreaza.

In ceea ce priveste principalul obiectiv al BitDefender in social media, acesta consta in interactiunea si crearea unei legaturi puternice cu clientii BitDefender, influentatorii, precum si cu utilizatorii altor produse care isi exprima opiniile privind produsele.

"Pentru noi este foarte important sa deschidem un dialog cu ei, sa le raspundem la intrebari, sa ii ajutam atunci cand intampina dificultati, sa vorbim despre ce isi doresc de la produsele noastre. Dorim sa imbunatatim experienta acestora cu compania, tehnologiile, produsele, ofertele noastre, sa generam trafic, crestem gradul de recunoastere al brandului, sa imbunatatim atitudinea fata de brand si astfel sa crestem vanzarile", a adaugat el.

BitDefender are cont de companie pe Facebook, Twitter, Linkedin, SlideShare, Flickr si interactioneaza cu internautii pe forumuri, bloguri, site-uri, unde sunt initiate discutii ce au legatura cu BitDefender

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#BitDefender, #social media, #discreditarea competitorilor , #retele sociale
Comentarii