Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

LinkedIn, evaluata la 3 miliarde de dolari inaintea listarii pe bursa

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 09:40
1331 citiri
LinkedIn, evaluata la 3 miliarde de dolari inaintea listarii pe bursa
Foto: Arhiva

Reteaua sociala LinkedIn a stabilit un pret de 32 - 35 de dolari pe actiune pentru oferta publica initiala, care ar putea avea loc saptamana viitoare, potrivit documentelor trimise de companie comisiei pentru supravegherea pietei de capital din Statele Unite.

LinkedIn spre sa obtina pana la 274 de milioane de dolari, daca oferta publica initiala va fi un succes, ceea ce ar evalua compania la peste 3 miliarde de dolari, relateaza Wired.

Tranzactiile vor fi realizate pe Bursa de Valori din New York, sub simbolul LNKD.

Compania a obtinut venituri in valoare de 200 de milioane de dolari, in 2010, castigand bani atat din vanzarea publicitatii, cat si din vanzarea de servicii premium clientilor sai.

Pana in prezent, LinkedIn a adunat peste 100 de milioane de dolari de la Sequoia Capital, Greylock Partners si Bessemer Venture Capital Ventures. Morgan Stanley, Bank of America, Merrill Lynch si JP Morgan vor fi intermediarii IPO, in timp ce UBS si firma Allen & Co vor asista.

Totusi, unii analisti sunt sceptici cu privire la reusita ofertei publice initiale a companiei, al carui model de business se bazeaza pe recrutare, solutii de marketing si profile "premium" contra cost, diferit de cel al altor retele sociale, cum ar fi Facebook, care are mare priza la investitori.

Acestia doresc, in primul rand, sa aiba la dispozitie o mare masa de utilizatori, carora sa le vanda produsele.

Pe de alta parte, listarea LinkedIn pe bursa va fi un adevarat test si va determina daca astfel de retele sociale pot avea succes pe piata de capital.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#listare LinkedIn, #evaluare LinkedIn, #oferta publica initiala LinkedIn , #retele sociale