O retea sociala pentru boli

Marti, 07 Iunie 2011, ora 16:13
1248 citiri
O retea sociala pentru boli

Un start-up denumit Sickweather spera sa puna pe picioare un serviciu de social networking care sa monitorizeze bolile din cercul de prieteni al utilizatorilor si sa prezica epidemii.

Serviciul online aduna date publice de pe retele sociale precum Twitter sau Facebook, precum si de la utilizatori, pentru a oferi informatii privind trendurile in materie de boala. Sickweather a lansat recent o versiune beta a site-ului, planuind sa atinga o audienta mai mare in luna iulie.

Fondatorii noii retele spera sa colecteze date care sa-i fereasca pe useri de microbii prietenilor lor, oferindu-le posibilitatea de a urmari o harta cu bolile din imediata lor vecinatate.

Totodata, vor primi update-uri privind afectiunile de care sufera prietenii lor in momentul respectiv. Graham Dodge, directorul companiei, crede ca Sickwather va fi util mai ales pentru familiile tinere care vor sa stie ce boli misuna prin cercul lor social.

Utilizatorii vor putea folosi informatiile pentru a decide daca simptomele lor se incadreaza in tiparele unei anumite boli si merita o atentie sporita (desi acum stim cu totii pericolele autodiagnosticarii) sau pentru a-si pregati un regim sanatos.

Totodata, noul serviciu foloseste un sistem de cautare dupa cuvinte cheie legate de boala pe retele sociale deja consacrate, excluzand insa postari de genul: "Basalaul era bolnav aseara in club".

Sickweather spera ca la un moment dat sa se foloseasca de postari care sa mentioneze pur si simplu simptomele unei boli, insa versiunea initiala este axata pe cuvinte de genul "bronsita", "pneumonie" sau "tuse convulsiva".

Unii specialisti cred insa ca astfel de servicii ar diminua bunavointa oamenilor de a posta in legatura cu bolile lor din moment ce ar putea genera situatii sociale inconfortabile.

Citeste mai mult despre O retea sociala pentru boli pe Think Outside the Box

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#retea sociala boli, #Sickweather retea sociala , #retele sociale