Yahoo a deschis seria achizitiilor in IT: Alte opt posibile preluari importante

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 08:27
2202 citiri
Yahoo a deschis seria achizitiilor in IT: Alte opt posibile preluari importante
Foto: webdesignerdepot.com

Dupa ce Yahoo a anuntat recent ca va cumpara Tumblr pentru 1,1 miliarde de dolari, alte opt achizitii importante ar putea avea loc din domeniul IT.

Potrivit jurnalistilor de la CNBC, pentru a fi o achizitie interesanta o companie nu trebuie sa fie neaparat profitabila, ci trebuie sa aiba o baza extinsa de utilizatori, de preferinta tineri, sa suporte o componenta mobila si sa fie sociala.

CNBC anticipeaza alte opt posibile preluari in sectorul tehnologic:

Twitter

Cu 200 de milioane de utilizatori activi, prezent la nivel global, site-ul de micro-blogging are o valoare de piata de 10 miliarde de dolari.

Foursquare

Aplicatia pentru smartphone-uri prin care utilizatorul gaseste obiective definite precum cele mai apropiate baruri, cluburi sau restaurante, are peste 30 de milioane de utilizatori si a fost evaluata la 600 de milioane de dolari anul trecut.

WhatsApp

Potrivit unor zvonuri, Facebook si Google ar fi interesate de WhatsApp, aplicatie de mesagerie multiplataforma pentru telefoane mobile ce permite celor cateva sute de milioane de utilizatori sa trimita peste doua miliarde de mesaje pe zi, evaluata la un miliard de dolari.

Waze

Softul de navigatie prin satelit, folosit de 36 de milioane de soferi, a atras atentia Apple si Facebook, care ar trebui sa plateasca 1 miliard de dolari pentru

achizitia serviciului.

Hulu

Platforma pentru vizionare de filme si TV online ar putea fi cumparata de Yahoo Amazon, Guggenheim Digital Media ori Chernin Group.

DailyMotion

Yahoo a incercat deja sa cumpere aceasta platforma video online cu peste 112 de vizitatori unici pe luna, detinuta de France Telecom, insa guvernul francez s-a opus vanzarii a mai mult de jumatate din companie.

Pinterest

Cu mai mult de 48 de vizitatori unici care partajeaza poze, produse si idei, compania a fost evaluata la 2,5 miliarde de dolari.

Reddit

Reddit, care are 70 de milioane de vizitatori lunar si este evaluata la 400 de milioane de dolari, ar putea fi, de asemenea, o posibila achizitie in perioada urmatoare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#achizitii IT, #Yahoo Tumblr, #cumparare Twitter , #retele sociale