Bancile franceze investesc masiv in inteligenta artificiala. Robotii vor raspunde la mailuri, chat-uri, chiar si la telefon

Duminica, 03 Aprilie 2016, ora 17:55
3124 citiri
Bancile franceze investesc masiv in inteligenta artificiala. Robotii vor raspunde la mailuri, chat-uri, chiar si la telefon

Bancile din Franta incep sa delege o parte din activitatea angajatilor catre sisteme de inteligenta artificiala, care pot comunica cu clientii si se pot adapta la nevoile acestora, un contract in acest sens fiind semnat recent intre Credit Mutuel si grupul american IBM, relateaza cotidianul francez Les Echos.

Prin acordul semnat cu Credit Mutuel, IBM va furniza sistemul sau de inteligenta artificiala, numit Watson. Banca franceza va investi in 2016 peste 20 de milioane de euro in acest sistem, insa investitia totala ar putea ajunge la cateva sute de milioane de euro in urmatorii ani, sustin sindicatele din domeniu.

Acest sistem este capabil sa inteleaga limbajul natural si "deschide noi perspective pentru a ajuta mai bine colaboratorii nostri si pentru servicii mai bune oferite clientilor nostri", a declarat Frantz Ruble, presedinte al Euro Information, filiala informatica a Credit Mutuel, citat de cotidianul francez.

Sistremul Watson poate comunica cu un client atat prin mail, cat si prin sisteme de mesagerie instantanee (chat) sau chiar prin voce. In plus, sistemul poate sa se adapteze si sa invete in functie de reactiile clientilor.

Intr-o prima faza, incepand din noiembrie 2016, Credit Mutuel va utiliza sistemul de inteligenta artificiala sub forma unui asistent virtual pentru activitatea de asigurare si a unui alt asistent pentru partea de depozite. Asistentii virtuali vor raspunde singuri celor mai frecvente intrebari transmise de catre clienti.

In plus, sistemul poate analiza automat mailurile trimise de catre clienti, poate identifica intentia si nivelul de urgenta, astfel incat tratarea corespondentei sa se faca in mod optim.

Potrivit reprezentantilor bancilor, noul sistem raspunde unei necesitati reale a institutiilor financiare cu activitati extinse de retail: numarul foarte mare de mailuri primite, pe care trebuie sa le analizeze consilierii bancilor, in conditiile in care, in ultimii ani, clientii au renuntat la vizitele in agentii si prefera sa rezolve problemele cu banca prin posta electronica.

Un studiu publicat recent arata ca 42% dintre consilierii bancari din Franta se plang ca nu mai reusesc sa faca fata activitatii zilnice, in conditiile in care fiecare primeste, in medie, sase mailuri pe zi.

In Franta, intrducerea de astfel de sisteme de inteligenta artificiala este luata in calcul si de alte banci, precum Societe Generale si Caisses d'Epargne.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
programer2
rank 1