Bancile franceze investesc masiv in inteligenta artificiala. Robotii vor raspunde la mailuri, chat-uri, chiar si la telefon

Duminica, 03 Aprilie 2016, ora 17:55
3414 citiri
Bancile franceze investesc masiv in inteligenta artificiala. Robotii vor raspunde la mailuri, chat-uri, chiar si la telefon
Foto: ibm.com

Bancile din Franta incep sa delege o parte din activitatea angajatilor catre sisteme de inteligenta artificiala, care pot comunica cu clientii si se pot adapta la nevoile acestora, un contract in acest sens fiind semnat recent intre Credit Mutuel si grupul american IBM, relateaza cotidianul francez Les Echos.

Prin acordul semnat cu Credit Mutuel, IBM va furniza sistemul sau de inteligenta artificiala, numit Watson. Banca franceza va investi in 2016 peste 20 de milioane de euro in acest sistem, insa investitia totala ar putea ajunge la cateva sute de milioane de euro in urmatorii ani, sustin sindicatele din domeniu.

Acest sistem este capabil sa inteleaga limbajul natural si "deschide noi perspective pentru a ajuta mai bine colaboratorii nostri si pentru servicii mai bune oferite clientilor nostri", a declarat Frantz Ruble, presedinte al Euro Information, filiala informatica a Credit Mutuel, citat de cotidianul francez.

Sistremul Watson poate comunica cu un client atat prin mail, cat si prin sisteme de mesagerie instantanee (chat) sau chiar prin voce. In plus, sistemul poate sa se adapteze si sa invete in functie de reactiile clientilor.

Intr-o prima faza, incepand din noiembrie 2016, Credit Mutuel va utiliza sistemul de inteligenta artificiala sub forma unui asistent virtual pentru activitatea de asigurare si a unui alt asistent pentru partea de depozite. Asistentii virtuali vor raspunde singuri celor mai frecvente intrebari transmise de catre clienti.

In plus, sistemul poate analiza automat mailurile trimise de catre clienti, poate identifica intentia si nivelul de urgenta, astfel incat tratarea corespondentei sa se faca in mod optim.

Potrivit reprezentantilor bancilor, noul sistem raspunde unei necesitati reale a institutiilor financiare cu activitati extinse de retail: numarul foarte mare de mailuri primite, pe care trebuie sa le analizeze consilierii bancilor, in conditiile in care, in ultimii ani, clientii au renuntat la vizitele in agentii si prefera sa rezolve problemele cu banca prin posta electronica.

Un studiu publicat recent arata ca 42% dintre consilierii bancari din Franta se plang ca nu mai reusesc sa faca fata activitatii zilnice, in conditiile in care fiecare primeste, in medie, sase mailuri pe zi.

In Franta, intrducerea de astfel de sisteme de inteligenta artificiala este luata in calcul si de alte banci, precum Societe Generale si Caisses d'Epargne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#inteligenta artificiala banci Franta, #mail chat voce robot banci , #roboti
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1