Google lucreaza la "butonul rosu" care sa previna distrugerea omenirii de catre roboti

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 20:44
7152 citiri
Google lucreaza la "butonul rosu" care sa previna distrugerea omenirii de catre roboti
Foto: Arhiva Ziare.com

Google lucreaza la un plan de rezerva pentru situatia in care robotii se vor intoarce impotriva omenirii si cele mai negre scenarii privind inteligenta artificiala ar deveni realitate.

Astfel, compania americana a publicat un document in care prezinta activitatea desfasurata de echipa sa britanica DeepMind, care se ocupa de cercetare in zona inteligentei artificiale, pentru a se asigura ca rasa umana nu va fi spulberata de pe fata pamantului de masinarii superinteligente scapate de sub control (cam ca in seria SF Terminator), scrie Mirror.

Mai exact, DeepMind lucreaza la un sistem prin care oamenii pot prelua controlul asupra unui robot indisciplinat, al carui comportament ar putea avea consecinte ireversibile, sau prin care pot iesi dintr-o situatie delicata. E vorba de un buton rosu pe care il apesi pentru a intrerupe un robot angajat intr-o activitate periculoasa.

Temerile cu privire la riscurile implicate de dezvoltarea inteligentei artificiale au crescut in ultimii ani, iar personalitati precum Elon Musk si Stephen Hawking au avertizat ca exista posibilitatea unui razboi nimicitor intre oameni si robotii avansati.

Poate vrei sa citesti mai multe despre temerile lui Elon Musk si previziunnile lui Stephen Hawking referitoare la inteligenta artificiala.

C.S.

#Google buton rosu roboti, #Google inteligenta artificiala , #roboti
Comentarii
Poza travis
travis
rank 1
Pe un robot autonom mult mai destept decit oamenii