Primul robot-avocat din lume, creat de IBM, a fost angajat de o companie din SUA (Video)

Luni, 23 Mai 2016, ora 20:00
5427 citiri
Primul robot-avocat din lume, creat de IBM, a fost angajat de o companie din SUA (Video)
Foto: rossintelligence.com

Ross, primul robot-avocat din lume, creat de IBM, specializat in procedura de faliment al intreprinderilor, a fost angajat de o companie americana de profil.

Prestigiosul cabinet de avocatura BakerHostetler, infiintat in 1916 si care are peste 50 de juristi, este cel care l-a angajat pe Ross, primul robot-avocat din lume, informeaza publicatia Atlantico.fr, preluata de News.ro.

Aceasta forma de inteligenta artificiala va lucra pentru cazurile de faliment al companiilor.

Potrivit CEO-ului si cofondatorului firmei Ross Intelligence, Andrew Arruda, care a realizat proiectul, si alte companii au semnat contracte de licenta cu acest robot si urmeaza sa anunte aceste colaborari in viitorul apropiat.

Robotul Ross a fost dezvoltat cu ajutorul lui Watson, celebrul super-computer IBM, care a fost deja utilizat in domeniul medical si a castigat o editie speciala a celebrului joc televizat american "Jeopardy".

"Cobotii" cuceresc industria. Robotii lucreaza umar la umar cu oamenii intr-o fabrica

Cum functioneaza

Ross a fost conceput pentru a citi si a intelege limbajul, ipotezele si postulatele. De asemenea, el invata si din propriile experiente: cu cat oamenii interactioneaza mai mult cu acest robot, cu atat el capata o mai mare viteza de prelucrare a datelor si isi aprofundeaza cunostintele.

Clientii cabinetului ii pot adresa intrebari in limba engleza, fara a folosi insa fraze complicate, ca si cum ar discuta cu un coleg, iar Ross parcurge toata baza lui de date juridice, apoi formuleaza un raspuns, insotit de trimiteri la legislatia in vigoare, jurisprudenta si surse anexe, precizeaza site-ul Futurism.

In plus, Ross supravegheaza legislatia in timp real si isi informeaza clientii in legatura cu noile decizii judiciare care pot sa apara si sa le influenteze deciziile.

Robotii-ospatari folositi in restaurante, concediati pentru incompetenta

Ross nu va pleda la bara in salile de tribunal, dar va usura viata altor avocati. El restrange rezultatele cautarilor si pastreaza doar cele mai pertinente raspunsuri, intr-un limbaj usor de inteles si aproape relaxat. Bob Craig, directorul de comunicare de la BakerHostetler, a subliniat motivul acestei achizitii.

"Credem ca tehnologiile emergente precum informatica cognitiva si alte forme de invatare automatizate pot sa contribuie la ameliorarea serviciilor pe care le oferim clientilor nostri", a spus acesta.

Ross va efectua, asadar, o munca mai degraba ingrata si repetitiva, realizata in general de tinerii angajati ai firmelor de avocatura, viitorii avocati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#robot avocat angajat, #robot avocat , #roboti
Comentarii