Uita de bacsis cand comanzi acasa: Robotul care livreaza pizza, in teste (Video)

Vineri, 18 Martie 2016, ora 11:33
2595 citiri
Uita de bacsis cand comanzi acasa: Robotul care livreaza pizza, in teste (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Gigantul de restaurante fast-food Domino a anuntat, vineri, ca va testa in Noua Zeelanda un robot pentru livrarea de pizza la domiciliu, aceasta fiind o premiera mondiala.

Compania specializata in livrarea de pizza la domiciliu a declarat ca lucreaza indeaproape cu autoritatile din Noua Zeelanda pentru lansarea robotului DRU (Domino's Robotic Unit), informeaza AFP.

Masina robot care este prevazuta cu patru roti si masoara mai putin de un metru a fost dezvoltata in Australia. Aceasta are un compartiment incalzit, care poate stoca pana la 10 pizza.

Pizza ar putea fi livrata cu...dronele (Video)

Robotul este alimentat de o baterie si senzorii sai ii permit sa evite coliziunea cu obstacole. Potrivit companiei Domino, acest robot este capabil sa livreze pizza pe o raza de pana la 20 de kilometri.

Cand fac o comanda de pizza, clientii primesc un cod care le permite sa deschida compartimentul robotului in care se afla produsul comandat de ei.

Directorul general pentru Noua Zeelanda al companiei, Scott Bush, se declara sigur ca intr-o zi robotul DRU va fi parte din familia Domino, noteaza AFP.

Prototipul DRU este doar primul pas in cercetarile care vizeaza dezvoltarea unor noi inovatii menite sa revolutioneze intreaga experienta cu privire la comercializarea pizza, a spus Don Meij, directorul general al Domino's Group, citat de agentia Xinhua.

Nu a fost stabilita o data de lansare a robotului, dar ministrul Transporturilor, Simon Bridges, a declarat ca Guvernul a dorit ca acest lucru sa se intample cat mai curand posibil.

"Aceasta este o mare oportunitate pentru Noua Zeelanda (...). In ultimele 12 luni am promovat Noua Zeelanda ca loc de testare a noilor tehnologii de transport, intr-o maniera activa si agresiva", a spus el.

Noua Zeelanda este in curs de a elabora o reglementare cu privire la vehiculele fara sofer, care ar trebui sa circule pe drumurile publice si, uneori, pe trotuare, mentioneaza agentia France Presse.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#pizza livrare robot, #pizza livrata robot, #robot pizza , #roboti