Pot serviciile online sa le inlocuiasca pe cele traditionale?

Luni, 13 Iulie 2015, ora 08:00
1803 citiri
Pot serviciile online sa le inlocuiasca pe cele traditionale?
Foto: pixabay.com

In zilele noastre, nu este o exagerare sa spunem ca o companie ce nu are prezenta online inseamna ca nu exista. Internetul este o unealta folosita la scara larga, cu acces rapid, oriunde.

Datorita dezvoltarii tehnologiei moderne, internetul are accesibilitate chiar si pe telefoane, practic un aspect care ne demonstreaza inca o data ca internetul este peste tot - vezi oriunde un om ce detine un device si se poate conecta la internet. In mod constant, serviciile online sunt parte complementara a activitatilor realizate in stil traditional.

Accesul universal la internet - noi oportunitati si provocari pentru afaceri

Fata de alte companii, un exemplu ce poate fi reperat in Germania in 1999, compania Surplex, care vinde utilaje second hand, a adus noi oportunitati. Posibilitatile din acest punct de vedere vin odata cu accesul la un public mai larg, la posibili clienti din intreaga lume (prin intermediul serviciilor Surplex in mediul online accesul inseamna o deschidere catre 150 de tari). Un astfel de lucru nu ar fi posibil fara ajutorul internetului.

Provocarea vine din nevoia de eficienta, modernism si intuitie pentru a folosi site-urile care pot genera platforme de vanzari (in acest caz in forma de tip licitatii) si contactul cu doritorii, plus nevoia de alte forme de publicitate. Prezenta online cere un raspuns rapid la schimbarile pietei de marketing si totodata catre cresterea cererii de clienti.

Fara risc, fara succes

Multe din site-urile care au inceput pe acest drum in stil clasic, un start-up inovativ, au ajuns in scurt timp sa se plafoneze, sa nu aiba randament. Acum am ajuns la concluzia ca nu este de ajuns sa fii online si sa ai site, daca nu esti in pas cu moda si cu adaptarile la noi vremuri, impuse chiar de lumea online.

Unele companii au disparut de mult. Altele, asa cum este Surplex, au supravietuit in ciuda acestei crize. Vanzarea de utilaje second hand si echipamente produse de companii cunoscute pentru asemenea bransa - ca industrie asociata cu prelucrarea de metal, plastic, lemn, oferta de linii de productie si componente, accesorii variate - a fost o sansa de succes din doua motive.

In primul rand, pentru ca atinge asteptarile antreprenorilor interesati in cumpararea de echipamente uzate. In al doilea rand, avantajele de la serviciile de dezvoltare web sunt pentru ambele parti, atat pentru ei cat si pentru clientii ce folosesc acest serviciu.

Cresterea cerintelor clientilor solicita inovare si dezvoltare continua

In zilele noastre nu este de ajuns sa ai un site functional. Clientii isi doresc mai mult si spre exemplu aici se poate aminti si de posibilitatea de a accesa licitatiile, serviciile sau informatiile de orice fel, totul cu ajutorul conexiunii la internet prin intermendiul unui dispozitiv mobil.

Surplex a raspuns imediat acestei nevoi pe piata, lansand o aplicatie pe mobil disponibila pentru iOS si Android. Inca din primele 5 saptamani de la lansarea acestei aplicatii in jur de 3,500 de antreprenori au fost atrasi de idee si interesati de a folosi asa ceva.

Concluziile sunt clare: pentru a face fata cererilor clientilor, ce nu sunt deloc de neglijat si intr-o continua crestere, trebuie sa tinem pasul cu dezvoltarea, cu nivelul tehnologic din acest punct de vedere. Nu trebuie sa ne fie frica sa experimentam; internetul va deveni o unealta ce va depasi cu succes metoda traditionala a serviciilor oferite, aducand in egala masura un profit consistent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#utilaje second hand, #aplicatie mobila Surplex, #servicii Internet afaceri , #servicii internet