Romania, printre tarile cu cea mai buna calitate a conexiunii la Internet

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 18:26
1862 citiri
Romania, printre tarile cu cea mai buna calitate a conexiunii la Internet

Romania ocupa locul sapte in lume dupa viteza conexiunii la Internet, arata un studiu global al Universitatilor din Oxford si Oviedo, comandat de Cisco.

Potrivit studiului, 14 tari din lume sunt "gata pentru viitor" in ceea ce priveste calitatea conexiunii la Internet.

Pe primul loc se afla Coreea de Sud, urmata de Japonia, Letonia, Suedia, Bulgaria, Finlanda si Romania. In urma Romaniei raman Lituania, Olanda, Hong Kong, Germania, Portugalia, Danemarca si Islanda.

Potrivit studiului, Bucurestiul se afla de asemenea printre cele 38 orase din lume cu cea mai buna conexiune la Internet. Capitala romana ocupa locul 16 in lume si locul 3 in estul Europei dupa Riga si Sofia.

Primele patru locuri ale acestui top sunt ocupate de orase din Asia, dar cele mai numeroase sunt cele europene: 30 din cele 38 de orase se afla in Europa, sapte in Asia, iar America este reprezentata numai de New York care insa ramane mult in spatele Bucurestiului.

Chiar daca estul Europei se situeaza foarte bine in ceea ce priveste calitatea conexiunii la internet, nu la fel de bine stau locurile cand este vorba de accesul la internet.

Studiul arata ca in acest capitol fostele tari socialiste raman in urma Europei de vest si Asiei de sud-est. O mare parte din est-europeni nu au acces la internet.

Romania, totusi, se situeaza relativ bine si la acest capitol. Tara ocupa locul 10 in lume dupa raportul calitatea conexiunii-accesul la internet. Vecina ei Bulgaria, care potrivit topului are o calitate a conexiunii mai buna, ocupa locul 20, deoarece se prezinta foarte prost cand este vorba de accesul la internet.

Aceasta este a treia editie a studiului, efectuat anul acesta in perioada mai-iunie in 72 de tari din intreaga lume. Rezultatele arata ca incepand de 2008 calitatea conexiunii la internet in plan global a crescut cu 48%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#conexiune Internet Romania, #top conexiune Internet Romania , #servicii internet