Om de afaceri american: Mi-e teama ca asta va distruge omenirea. Eliberam un demon

Luni, 25 Mai 2015, ora 17:56
11854 citiri
Om de afaceri american: Mi-e teama ca asta va distruge omenirea. Eliberam un demon
Foto: Hepta.ro

Unul din lucrurile care il framanta extrem de mult pe antreprenorul american Elon Musk, patronul companiei auto Tesla, pare a fi desprins din filmele SF.

In cartea numita "Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future," scrisa de reporterul Bloomberg Ashlee Vance, este descrisa cea mai mare temere a omului de afaceri, potrivit Business Insider.

E vorba de faptul ca prietenul sau, cofondatorul Google Larry Page, va crea roboti capabili sa distruga omenirea.

Pas urias spre inteligenta artificiala: Google a creat un program de calculator capabil sa invete singur

"Chiar sunt ingrijorat de acest lucru. Nu sunt deloc optimist, ar putea produce ceva rau fara sa isi dea seama", i-a declarat Musk reporterului Bloomberg.

Patronul Tesla este foarte apropiat de seful Google si stie ca e o persoana bine-intentionata, care crede ca masinariile sunt construite in asa fel incat sa ne satisfaca nevoile. Insa Musk sustine exact contrariul.

Mai mult, nu e pentru prima data cand aduce in discutie un scenariu apocaliptic care ar urma sa fie creat de inteligenta artificiala.

In octombrie 2014, el a precizat ca robotii vor deveni "cea mai mare amenintare la rasa umana", in timpul unui discurs. "Invocam un demon", a sugerat Musk atunci.

Si alti oameni de afaceri se tem de pericolul inteligentei artificiale, printre acestia se numara cofondatorul Google Bill Gates si astrofizicianul Stephen Hawking.

Bill Gates: Inteligenta artificiala, un pericol. De ce unii oameni nu inteleg asta?

#pericole roboti inteligenti, #Musk roboti inteligenti, #pericole inteligenta artificiala, #Musk inteligenta artificiala , #sisteme