Fondatorul Megaupload a lansat un rival pentru Skype

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 10:24
4029 citiri
Fondatorul Megaupload a lansat un rival pentru Skype
Foto: MegaChat

Kim Dotcom, cel care a fondat site-ul de torrente Megaupload, a lansat un serviciu care va rivaliza cu Skype, prin care se pot face apeluri video si de voce, numit MegaChat.

Omul de afaceri a facut acest anunt pe Twitter, arata Mashable.

Conversatiile vor fi criptate. Serviciul este momentan in varianta Beta si se pot face doar apeluri video.

Skype testeaza traducerea automata: Va darama bariera lingvistica (Video)

Insa in viitorul apropiat, utilizatorii vor putea purta si discutii scrise, pe chat, si vor putea participa initia conferinte video.

Omul de afaceri a mentionat ca la scurt timp de la lansare, serviciul a avut un succes urias.

"Au fost trimise peste un milion de invitatii pe email in prima zi", a scris acesta pe Twitter.

Dar ramane de vazut daca Dotcom va reusi sa pastreze informatiile utilizatorilor in siguranta, avand in vedere ca serviciul sau de stocare in cloud, numit Mega, a fost tinta atacurilor hackerilor inca de la lansare.

Pentru a proteja datele, acesta foloseste asa-numita "criptare capat-la-capat", care presupune ca datele sa fie criptate si decriptate doar de utilizatori, nu si de companie. Insa acest lucru nu i-a oprit pe hackeri sa obtina parole de la utilizatorii sai.

Potrivit site-ului oficial, exista un cont gratuit, care ofera stocare de pana la 50GB, si unul premium, pentru care ai acces la 4 TB spatiu de stocare criptat pentru 8,33 de euro pe luna.

Site-ul Megaupload, dat in judecata de gigantii de la Hollywood pentru piraterie

Megaupload a fost unul dintre cele mai mari site-uri de file-sharing din lume pana in anul 2012, cand a fost inchis de autoritatile americane. Portalul a cauzat pierderi de peste 500 de milioane de dolari din drepturi de autor.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...