5 aplicatii care te ajuta sa-ti gasesti smartphone-ul sau laptopul

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 20:24
6369 citiri
5 aplicatii care te ajuta sa-ti gasesti smartphone-ul sau laptopul

Tehnologia face parte din ce in ce mai mult din viata noastra, mai ales ca in telefoane sau calculatoare se afla multe informatii personale. Astfel, pierderea unui astfel de dispozitiv poate fi atat costisitoare, cat si periculoasa.

Insa acum exista cateva aplicatii gratis cu ajutorul carora iti poti recupera gadget-urile pierdute, scrie Fox News.

Find My iPhone: cu aceasta aplicatie iti poti gasi iPhone-ul cu ajutorul sistemului GPS cu care este dotat sau poti sterge datele din memoria telefonului. Aceasta aplicatie merge doar la telefoanele cu sistem iOS, adica iPhone 4, iPod 4 sau iPad.

Where's my Droid: Daca ti-ai pierdut smartphone-ul si este in modul silentios, atunci aceasta aplicatie iti poate rezolva problema. Cu ajutorul unei comenzi vocale poti dezactiva acest mod sau il poti localiza prin intermediul GPS-ului cu care este dotat dispozitivul. Pur si simplu trimiti un mesaj si vei primi inapoi coordonatele.

Prey: Aceasta aplicatie este foarte utila in cazul in care ti se fura un laptop. Cu ajutorul ei, poti primi locatia calculatorului, poti activa camera web sau poti face screenshot-uri pentru a vedea ce se intampla cu acest dispozitiv. In plus, aplicatia poate fi usor activata trimitand un mesaj de pe telefon sau alt calculator, iar laptop-ul va incerca sa se coneteze la Internet si sa-ti trimita coordonatele.

Lookout: Cu ajutorul acestei aplicatii iti poti proteja smartphone-ul impotriva malware, pentru ca poate bloca atacurile survenite prin intermediul Wi-Fi, Bluetooth sau mesaje text. In plus, iti salveaza informatiile intr-un cont online si iti poate localiza telefonul.

Plan B: daca nu ai instalate nciuna din aplicatiile de mai sus, exista un alt mod prin care iti poti localiza smartphone-ul pierdut. Plan B poate fi instalata pe un telefon cu sistem Android. Acest lucru este posibil datorita coordonarii dintre Android Market si contul de Google al utilizatorului. Dupa instalarea aplicatiei, vei primi coordonatele telefonul prin email.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#aplicatii smartphone, #smartphone pierdut, #recuperare smartphone , #smartphone