Batalia telefoanelor curbate: Samsung Galaxy Round contra LG G Flex (Video)

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 08:25
6841 citiri
Batalia telefoanelor curbate: Samsung Galaxy Round contra LG G Flex (Video)
Foto: NBC News

Cei doi producatori sud-coreeni de telefoane mobile, LG si Samsung, s-au luat la intrecere pe o piata noua, cea a smartphone-urilor cu ecran curbat.

Astfel, publicatia NBC News a facut o comparatie intre aceste dispozitive care vor deschide o oportunitate mare de crestere pe piata telefoanelor.

  • Design
  • Ambele telefoane au ecrane curbate, insa pe axe diferite. Samsung Galaxy Round este indoit pe orizontala, iar G Flex pe verticala.

    Smartphone-ul de la LG masoara 6,32 x 3,21 x 0,32 cm, astfel ca este mai lung, mai gros si mai lat fata de rivalul sau, care are dimensiunile 5,95 x 3,13 x 0,31 cm. De asemenea, este si mai greu.

  • Specificatii
  • Ambele telefoane au procesorul puternic Qualcomm Snapdragon 800 si camere foto de 13 MP. Senzorii frontali sunt similari, insa cea de la G Flex are 2,1 MP, iar Galaxy Round doar 2 MP.

    Telefonul de la Samsung are o memorie interna mai generoasa, de 3 GB de RAM, fata de cel de la LG, care are doar 2 GB.

    In timp ce ambele telefoane lupta umar la umar in ceea ce priveste dotarile interioare, Samsung castiga teren cu ecranul mai performant.

    Galaxy Round vine cu un display de 5,7 inchi Super AMOLED cu o rezolutie de 1080 x 1920 pixeli, in timp ce G Flex are doar un ecran OLED de 6 inchi si 1280 x 720 pixeli.

    Totusi, bateria telefonului produs de LG este superioara, avand in vedere ca are 3.500 mAh, in timp ce cea de la Samsung Galaxy Round are doar 2.800 mAh.

  • Functii
  • LG si Samsung au dotat telefoanele cu functii adaptate ecranului curbat.

    De exemplu, prin Roll Effect, Galaxy Round se aprinde atunci cand utilizatorul il indreapta spre el si ii arata notificarile. De asemenea, prin Bounce UX poti asculta urmatoarea piesa din playlist doar prin apasarea ecranului in partea dreapta. Similar, daca pui degetul in stanga, vei asculta melodia precedenta.

    Functia Side Mirror arata informatii suplimentare despre imagini si videoclipuri daca misti telefonul dintr-o parte in alta.

    In cazul LG G Flex, QTheater permite utilizatorului sa acceseze galeria de fotografii, videoclipuri si site-ul YouTube direct de pe ecranul blocat.

    In plus, telefonul se poate "vindeca" singur, adica zgarieturile superficiale se estompeaza aproape automat.

    Functia Dual Window imparte ecranul in doua ferestre separate, pentru ca multitasking-ul sa fie mai eficient, iar QSlide creaza un efect de plutire atunci cand deschizi mai multe aplicatii in acelasi timp.

    Pret si disponibilitate

    Ambele telefoane sunt lansate initial in Coreea de Sud, insa nu se stie daca si cand vor ajunge pe alte piete.

    G Flex va ajunge in magazinele din aceasta tara in noiembrie, iar apoi vor fi anuntate si disponibilitatea pentru celelalte state.

    Momentan nu s-a anuntat pretul, insa se asteapta ca sa fie in jurul a 1,09 milioane de woni, adica 1.013 dolari americani, cu cat se vinde Samsung Galaxy Round in prezent.

  • Concluzie
  • Cele doua smartphone-uri ofera aproape aceleasi specificatii hardware, insa Samsung castiga in ceea ce priveste ecranul, iar LG are un avans la autonomia bateriei si functii.

    Astfel, utilizatorul trebuie sa decida ce vrea de la un telefon curbat: un display performant sau unul care dispune de aplicatii prestabilite interesante.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
    Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
    Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
    Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
    Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
    Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
    #comparatie telefoane curbate, #comparatie Galaxy Round G Flex, #samsung galaxy round, #LG G Flex, #telefoane curbate , #smartphone
    Comentarii