BlackBerry lanseaza KeyOne, un nou smartphone cu tastatura fizica

Duminica, 26 Februarie 2017, ora 12:46
4724 citiri
BlackBerry lanseaza KeyOne, un nou smartphone cu tastatura fizica

BlackBerry KeyOne este primul smartphone lansat la editia din 2017 a celui mai important targ de tehnologii mobile, Mobile World Congress.

KeyOne este, totodata, primul smartphone lansat de catre chinezii de la TCL dupa licentierea celebrului brand canadian in decembrie 2016. Acesta pastreaza principalul element care inca diferentiaza numele BlackBerry de restul producatorilor de telefoane mobile: tastatura fizica.

Noul produs BlackBerry detine cateva atuuri care ar putea deveni atragatoare pentru fanii acestui brand si pentru utilizatorii de business in general. Alaturi de tastatura fizica, designul interesant si o posibila autonomie mare ar putea fi principalele puncte forte ale acestui device.

BlackBerry KeyOne are un ecran de 4,5 inch, cu rezolutie 1620 x 1080, doua camere foto de 12 MP respectiv 8 MP, un procesor Snapdragon 625, 3 GB memorie RAM si 32 GB spatiu de stocare. Dispozitivul vine cu Android 7.1 preinstalat si dispune de o baterie de 3.505 mAh.

Cuvantul care ar descrie cel mai bine acest smartphone este compromis. Insa acest compromis are atat aspecte pozitive, cat si negative.

Un ecran de 4,5 inch, un procesor precum Snapdragon 625 si o baterie de 3.505 mAh reprezinta o combinatie interesanta pentru zona de business. Nu vorbim de cel mai puternic procesor, dar in aceasta combinatie am putea vorbi de un smartphone cu o autonomie semnificativ mai buna decat restul device-urilor de pe piata.

Pe de alta parte, incapatanare de a pastra tastatura fizica, care este de inteles pentru brandul BlackBerry, creeaza un alt fel de compromis. Pentru a nu crea un dispozitiv prea mare si prea greu, producatorul a fost nevoit sa combine un ecran mic pentru standardele actuale cu o tastatura fizica inghesuita. Aceasta alegere nu va multumi nici utilizatorii care prefera ecranele mari, nici pe cei care vor sa scrie foarte repede la tastatura.

O alta problema care va sta in calea succesului acestui telefon este pretul: 599 de euro pentru un telefon cu Snapdragon 625, intr-o piata in care telefoanele dotate cu acelasi chipset tinda sa se duca si sub 250 de euro, este cam mult.

BlackBerry KeyOne va intra pe piata in luna aprilie.

Citeste si:
Europarlamentarul Siegfried Mureșan, decorat de Maia Sandu pentru susținera integrării europene a Republicii Moldova
Europarlamentarul Siegfried Mureșan, decorat de Maia Sandu pentru susținera integrării europene a Republicii Moldova
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a conferit eurodeputatului Siegfried Mureșan „Ordinul de Onoare”, în semn de apreciere pentru susținerea obiectivului Republicii Moldova de...
Gabriel Liiceanu, verdict dur despre politica lui Klaus Iohannis din ultimele luni: ”Este un cinism uriaș”
Gabriel Liiceanu, verdict dur despre politica lui Klaus Iohannis din ultimele luni: ”Este un cinism uriaș”
Invitat de jurnalistul Cătălin Striblea la Europa FM, la o ediție specială de 1 Decembrie, scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu a avut câteva remarci dure la adresa lui Klaus Iohannis,...