Cat de destept poate fi smartphone-ul? Vezi cum iti va schimba viata

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 18:48
3776 citiri
Cat de destept poate fi smartphone-ul? Vezi cum iti va schimba viata
bmwcoop.com

Pana la finele acestui deceniu, smartphone-ul va putea sa-ti parcheze masina, sa-ti pregateasca micul dejun sau sa iti spuna cum sa te imbraci in functie de vremea de afara.

Pana in 2020 probabil ca nu isi vor face aparitia masinile zburatoare, insa pastilele te vor avertiza cand sa le iei iar casa ta va economisi bani la factura de curent.

Si cum vor fi aceste lucruri posibile? Raspunsul este simplu - prin intermediul conectivitatii incorporate, noteaza CNN Money.

In cadrul Mobile World Congres, eveniment care se desfasoara in aceasta perioada in Barcelona, companii precum IBM, Qualcomm, AT&T si Ericsson si-au prezentat proiectele pentru viitorul apropiat. Astfel, toate obiectele care ne inconjoara, de la frigider si pana la magnetii pusi pe el se vor putea conecta la Internet.

Electronicele, precum masinile de spalat si televizoarele, vor avea incorporate cipuri care vor face posibila conectarea prin wireless la Internet, mai arata sursa citata. Chiar si obiectele non-electrice vor avea Bluetooth prin care vor fi transmise informatii catre un hub conectat la Internet.

Cum tehnologia avanseaza foarte rapid, nu-i de mirare ca deja au aparut televizoarele care pot fi setate sa inregistreze emisiuni de pe un smartphone, sau flacoanele de medicamente ce pot efectua apeluri telefonice. Nu pot fi trecute cu vederea nici hainele cu etichete RFID, de identificare prin frecvente radio.

Cum va arata dimineata ta in 2020

Te trezesti si iti verifici smartphone-ul, care iti va spune sa te imbraci in costumul albastru pentru ca stie ca vei avea o intalnire.

Nicio dimineata fara ceai. Ceainicul iti va trimite un semnal pe telefon, care il redirectioneaza catre ceilalti membri ai familiei, lasandu-i sa inteleaga ca esti bine.

Cum casa stie ca ai pregatit ceaiul, considera ca este un bun moment sa iti aminteasca sa-ti iei pastilele. Zis si facut. Vei primi un mesaj pe telefon in care ti se va spune sa nu uiti de medicamente. La randul sau, flaconul de medicamente va trimite un mesaj hub-ului wireless in care ii va comunica faptul ca ai luat pastilele.

Esti gata de plecare? Telefonul inteligent iti va spune sa iei cu tine o haina mai groasa pentru ca afara este frig. In plus, vei fi informat ca trebuie sa te grabesti pentru ca traficul este destul de aglomerat.

Cand iesi pe usa, toate luminile din casa se vor stinge automat, iar masina va porni. Nu vei fi directionat spre autostrada din cauza circulatiei ingreunate. In momentul in care te apropii de locul intalnirii masina iti va rezerva si un loc de parcare.

Si pentru ca toata lumea sa se bucure de aceste inovatii minune un lucru este foarte important - preturile trebuie sa scada, sa fie pentru toate buzunarele.

In plus, un alt element de baza tine de confidentialitate - conexiunile de date trebuie sa fie suficient de sigure pentru a-i convinge pe oameni sa impartaseasca absolut totul despre ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#smartphone parcheaza masina, #cipuri conectare internet , #smartphone