Cate milioane de smartphone-uri vor fi in Romania pana la finalul anului

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 21:20
3352 citiri
Cate milioane de smartphone-uri vor fi in Romania pana la finalul anului

Piata locala a telefoanelor inteligente va creste cu 30% in acest an, de la 2,5-2,7 milioane de unitati vandute in 2014, pe fondul mentinerii tendintei de migrare a clientilor de la terminale normale la inteligente, a declarat Alexandru Munteanu, seful diviziei Telecom din cadrul companiei Samsung Romania.

"Numerosi utilizatori de telefoane mobile migreaza de la un terminal normal (feature phone) la unul inteligent (smartphone) si consider ca exista suficient loc de crestere pe aceasta piata. In prima parte a anului trecut, vanzarile de telefoane mobile normale inca erau consistente, dar pe masura ce preturile terminalelor inteligente au scazut, vanzarile au crescut.

Primele doua luni din acest an au adus cresteri de peste 30% pe segmentul telefoanelor inteligente si ma astept ca pana la finele anului, pe medie, avansul sa se situeze tot in jurul valorii de 30%", a spus Munteanu, prezent la un eveniment dedicat lansarii in Romania a terminalelor Samsung S6 si S6 Edge.

El a adaugat ca Samsung a incheiat anul 2014 cu o cota de 40% din piata telefoanelor mobile, obiectivul pentru acest an fiiind apropierea de pragul de 50%.

"Ma astept sa atingem 45% din piata imediat dupa ce noile terminale premium, Galaxy S6 si Galaxy S6 edge, vor fi disponibile pe piata romaneasca, undeva in a doua parte a lunii aprilie", a afirmat Munteanu.

Samsung Galaxy S6: Cand va ajunge in Romania si la ce pret

El a spus ca distributia telefoanelor mobile Samsung se bazeaza pe operatorii de telefonie mobila - 70% si retaileri - 30%.

"Cifrele sunt normale. Operatorii acorda subventii importante la achiztia unui smartphone scump si atunci isi i-au partea leului", a spus reprezentantul Samsung Telecom Romania.

Noi telefoane de la sud-coreeni

Producatorul sud-coreean Samsung a prezentat, la inceputul acestei luni, terminalele S6 si S6 Edge.

Noile echipamente au ecrane frontale de 5,1 inci si camera foto de 16 megapixeli, cu o lentila speciala care imbunatateste calitatea fotografiilor facute noaptea.

Ecranul Galaxy 6 Edge se extinde si pe margini, usurand accesarea aplicatiilor si permitand partilor laterale sa lumineze, chiar si atunci cand este cu fata in jos, atunci cand utilizatorul primeste mesaje sau este sunat.

De asemenea, smartphone-urile includ un senzor de amprenta, care mareste securitatea echipamentelor.

Samsung Galaxy S6: Utilizatorii vor avea parte de o surpriza colorata (Foto)

Telefoanele pot fi incarcate wireless si, dupa zece minute de alimentare a bateriei, utilizatorii pot folosi echipamentele pentru a vedea clipuri video timp de doua ore.

Noile modelele lansate de Samsung vor rula sistemul de operare Android Lollipop de la Google.

Grupul sud-coreean Samsung este cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial dupa vanzari.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#piata smartphone Romania, #smartphone vandute Romania, #top smartphone Romania , #smartphone