Ce mai pregateste liderul pietei de componente pentru smartphone-uri

Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 14:39
3071 citiri
Ce mai pregateste liderul pietei de componente pentru smartphone-uri
Foto: Engadget

Cei de la Qualcomm domina deja piata componentelor de smartphone-uri. Procesoarele din clasa Snapdragon sunt prezente pe aproape toate telefoanele performante, insa viitorul ne poate aduce si mai multe dispozitive care sa beneficieze de tehnologia lor.

Gadgeturile care se pot purta, aparatele electrocasnice si masinile sunt doar cateva exemple de produse ce pot fi dotate cu componente Qualcomm, se arata intr-un articol Engadget. In plus, americanii tintesc si piata serverelor, intentionad sa ii detroneze pe cei de la Intel din pozitia dominanta.

Adevarata inovatie adusa pe piata telefoniei mobile a fost data de incorporarea procesorului, a unitatii grafice si a conexiunii wireless intr-o singura piesa. Astfel, marii producatori au preluat o asemenea inovatie Qualcomm, ea oferind spatiul necesar crearii unor smartphone-uri subtiri, cu greutate redusa.

Procesorul Snapdragon a fost o solutie foarte buna in lupta dusa de gigantii din tehnologie cu cei de la Apple. Reprezentantul Qualcomm, Raj Talluri, spune ca urmatoarea etapa este extinderea spre alte piete adiacente domeniului companiei sale. In opinia lui, un asemenea pas indraznet vine ca o consecinta fireasca a succesului inregistrat.

Samsung si Asus folosesc deja procesorul Snapdragon 400 pentru ceasurile lor inteligente cu sistem de operare Android. Acum sunt testate mai multe solutii, unele dintre ele urmand a fi adoptate in viitor. Eficienta energetica a smartphone-urilor cu componente Qualcomm poate insemna o autonomie mai mare si pentru alte gadgeturi, adauga Talluri.

In domeniul auto, Qualcomm nu a incheiat inca niciun parteneriat cu o companie de profil. Este de asteptat ca avansul tehnologic sa fie mai lent in acest sector, devoltarea tehnologiei necesare masinilor durand chiar si cativa ani.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#procesor snapdragon qualcomm, #smartphne android snapdragon, #qualcomm snapdragon smartphone , #smartphone