Ce poate face smartphone-ul tau si tu nu stiai

Miercuri, 27 August 2014, ora 09:01
10872 citiri
Ce poate face smartphone-ul tau si tu nu stiai

Tehnologia smartphone-urilor a ajuns la un nivel atat de ridicat, incat utilizatorii nici nu stiu ca ele au functii extraordinare pe care multi dintre ei nu le folosesc niciodata.

Screenshot

Aceasta optiune e binecunoscuta pentru calculatoare, dar nu si pentru telefoanele inteligente, scrie Fox News.

In cazul iPhone-ului, e nevoie de o apasare lunga a butonului Home, impreuna cu cel Sleep/Wake. Dupa ce auzi un sunet, poti cauta in sectiunea in care se salveaza imaginile sau in cea denumita Camera Roll.

Pentru Android trebuie apasate simultan, mai mult timp, butonul Power si cel de reducere a volumului. Fotografia poate fi gasita apoi in galerie. Optiunea functioneaza doar cu sistemul de operare Android 4.0 sau cu unul lansat mai tarziu.

Pentru Android 3.0, 2.3 sau mai vechi trebuie folosita aplicatia AirDroid.

Parola mai puternica

Ambele sisteme ofera ca posibilitate stabilirea unei parole formate din patru cifre.

Cei care vor sa aiba o siguranta mai mare pe iPhone pot intra in sectiunea Setings-Passcode. Aici se stabileste o parola la care sa se adauge inclusiv litere sau simboluri.

Pentru Android, totul poate fi facut la sectiunea Settings-Lock Screen. Aceste telefoane permit chiar si o parola desemnata printr-un gest facut pe ecran.

Marirea textului

Unii utilizatori au probleme cu literele mici de pe telefon. Pe Android, acestea pot fi marite prin intermediul optiunii Settings-Accesibility. Apoi alegem Vision si apoi putem modifica dimensiunea fontului (Font size).

Pentru un text mai mare se alege varianta Large.

La iPhone, ea poate fi regasita la Settings-General-Accesibility-Bold Text sau Larger Text. In acest caz, telefonul trebuie repornit.

Vibratiile

Chiar si modul in care telefonul vibreaza cand primesti un mesaj sau apel poate fi modificat. La iPhone se alege optiunea Settings-Sounds-Ringtones-Vibration.

Telefonul permite stabilirea tiparului de vibratii conform atingerii utlizatorului. Mai mult, el poate fi schimbat in functie de utilizator.

La Android se alege numele unei peroane din lista, apoi Vibration Pattern-Default.

Optiunea Create duce la stabilirea unui model de vibratii. De asemenea, programul Vybe te ajuta sa faci asemenea setari fara prea multe batai de cap.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...