Ce poate face smartphone-ul tau si tu nu stiai

Miercuri, 27 August 2014, ora 09:01
11056 citiri
Ce poate face smartphone-ul tau si tu nu stiai
Foto: Fox News

Tehnologia smartphone-urilor a ajuns la un nivel atat de ridicat, incat utilizatorii nici nu stiu ca ele au functii extraordinare pe care multi dintre ei nu le folosesc niciodata.

Screenshot

Aceasta optiune e binecunoscuta pentru calculatoare, dar nu si pentru telefoanele inteligente, scrie Fox News.

In cazul iPhone-ului, e nevoie de o apasare lunga a butonului Home, impreuna cu cel Sleep/Wake. Dupa ce auzi un sunet, poti cauta in sectiunea in care se salveaza imaginile sau in cea denumita Camera Roll.

Pentru Android trebuie apasate simultan, mai mult timp, butonul Power si cel de reducere a volumului. Fotografia poate fi gasita apoi in galerie. Optiunea functioneaza doar cu sistemul de operare Android 4.0 sau cu unul lansat mai tarziu.

Pentru Android 3.0, 2.3 sau mai vechi trebuie folosita aplicatia AirDroid.

Parola mai puternica

Ambele sisteme ofera ca posibilitate stabilirea unei parole formate din patru cifre.

Cei care vor sa aiba o siguranta mai mare pe iPhone pot intra in sectiunea Setings-Passcode. Aici se stabileste o parola la care sa se adauge inclusiv litere sau simboluri.

Pentru Android, totul poate fi facut la sectiunea Settings-Lock Screen. Aceste telefoane permit chiar si o parola desemnata printr-un gest facut pe ecran.

Marirea textului

Unii utilizatori au probleme cu literele mici de pe telefon. Pe Android, acestea pot fi marite prin intermediul optiunii Settings-Accesibility. Apoi alegem Vision si apoi putem modifica dimensiunea fontului (Font size).

Pentru un text mai mare se alege varianta Large.

La iPhone, ea poate fi regasita la Settings-General-Accesibility-Bold Text sau Larger Text. In acest caz, telefonul trebuie repornit.

Vibratiile

Chiar si modul in care telefonul vibreaza cand primesti un mesaj sau apel poate fi modificat. La iPhone se alege optiunea Settings-Sounds-Ringtones-Vibration.

Telefonul permite stabilirea tiparului de vibratii conform atingerii utlizatorului. Mai mult, el poate fi schimbat in functie de utilizator.

La Android se alege numele unei peroane din lista, apoi Vibration Pattern-Default.

Optiunea Create duce la stabilirea unui model de vibratii. De asemenea, programul Vybe te ajuta sa faci asemenea setari fara prea multe batai de cap.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#functii secrete smartphone, #functii ascuse smartphone, #smartphone iphone android, #iphone android telefon, #telefon Android, #telefon iphone , #smartphone