Cel mai rapid smartphone din lume: iPhone 6, Galaxy S5 sau HTC One? (Video)

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 12:17

   

Cel mai rapid smartphone din lume: iPhone 6, Galaxy S5 sau HTC One? (Video)
Expertii de la publicatia britanica Which? au testat vitezele de procesare si performantele celor mai recente smartphone-uri lansate de Apple, Samsung, HTC si LG.

Pe primul loc s-a situat iPhone 6, urmat de iPhone 6 Plus si Samsung Galaxy S5.

Viteza de procesare determina cat de repede pot deschide telefoanele mobile aplicatiile, videoclipurile si jocurile, dar influenteaza si capacitatea de a face multitasking (a functiona cu mai multe aplicatii deschise in acelasi timp - n.red.), potrivit Daily Mail.

Dupa cele trei smartphone-uri de pe podium, pozitiile urmatoare au fost ocupate de iPhone 5S, HTC One si Samsung Galaxy Note 3. Modelul Sony Xperia Z2 a iesit pe locul al saptelea, inaintea LG G3 si iPhone 5C.

Cu toate acestea, specialistii de la Which? apreciaza ca suntem la doar o luna sau doua distanta de urmatorul progres legat de viteza telefonului mobil."iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar putea fi cele mai rapide smartphone-uri din acest moment, dar nu va asteptati ca asta sa dureze mult timp", sustin acestia.

Expertii vor testa in curand vitezele de procesare ale ultimelor modele aparute, Samsung Galaxy Note 4 si Sony Xperia Z3.

Ambele modele iPhone 6 si 6 Plus au un procesor dual-core de 1,4 Ghz, iar unul dintre rivalii sai, Samsung Galaxy S5, are quad-core de 2,5 GHz. Procesoarele quad-core sunt considerate mai rapide, dar cele cu mai multe nuclee nu determina neaparat cresterea vitezei.

In schimb, se mareste capacitatea telefonului de a face mai multe lucruri in acelasi timp, mai rapid, ceea ce inseamna mici, dar semnificative diferente.

Anul trecut, Which? a incoronat modelul iPhone 5S ca fiind cel mai rapid smartphone din lume, urmat de LG G2 si Samsung Galaxy S4.

Testele din acest an au relevat urmatoarele punctaje ale testelor Geekbench:

  • Apple iPhone 6 - 4.569

  • Apple iPhone 6 Plus - 4.548

  • Samsung Galaxy S5 - 3.998

  • Apple iPhone 5S - 3.971

  • HTC One (M8) - 3.881

  • Samsung Galaxy Note 3 - 3.843

  • Sony Xperia Z2 - 3.753

  • LG G3 - 3.430

  • Apple iPhone 5C - 1.992

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7301 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor