Cele mai importante specificații de luat în considerare la un smartphone

Advertorial
Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 18:03
4801 citiri
Cele mai importante specificații de luat în considerare la un smartphone
smartphone FOTO: Pexels.com

Când plănuiești să achiziționezi un nou smartphone este esențial să cunoști detaliile despre specificațiile care ajută un dispozitiv să se facă remarcat și să aibă succes pe piață. De asemenea, acestea te vor ajuta să-ți dai seama ce contează pentru tine și ce beneficii îți pune la dispoziție tehnologia în prezent. Este complicat să alegi din oferta mare și variată de produse disponibile pe piață, motiv pentru care ai nevoie de o bază formată din cele mai importante specificații pentru un smartphone. Iată care sunt acestea:

Sistemul de operare

De câțiva ani buni, taberele sunt împărțite între fanii iOS și Android. Cei care preferă produsele Apple sunt cunoscuți ca susținători înverșunați ai sistemului de operare dezvoltat de aceștia, atât pentru smartphone, tabletă, cât și pentru laptopuri și PC-uri. În ceea ce privește Android, acest sistem de operare este folosit pe o gamă mai largă de dispozitive și există o mai mare posibilitate de a fi personalizat. De asemenea, sistemul de operare Android oferă acces la un număr mai mare de aplicații și este compatibil cu mai multe tipuri de device-uri.

Avantajul cel mai mare oferit de iOS îl reprezintă dezvoltarea software-ului specific produselor Apple. Acest lucru face ca sistemul de operare folosit de iPhone să fie configurat în concordanță cu fiecare device. Alege iPhone 13 dacă îți dorești un smartphone de ultimă generație, creat din materiale de top și care îndeplinește nevoile tuturor, prin gama variată de culori, dimensiuni și specificații.

Memoria RAM

Memoria RAM reprezintă capacitatea cu care poate un smartphone să facă față

multitaskingului. Deoarece fiecare dintre noi este obișnuit acum să folosească intens aplicațiile preferate sau cele de care are nevoie, un smartphone capabil nu se blochează și nu reacționează cu întârzieri. Acest lucru depinde de numărul de RAM pe care smartphone-ul tău îi posedă. RAM-ii contează și în cazul jocurilor, iar o persoană care folosește device-ul pentru cele mai noi jocuri de pe piață are nevoie de un smartphone cu cel puțin 6GB RAM. Pentru task-urile de bază, un smartphone cu capacitate de 4GB RAM este mai mult decât suficient. Nu confunda memoria RAM cu capacitatea de stocare. Cea din urmă îți permite să salvezi documente, fotografii, aplicații și nu influențează ușurința cu care smartphone-ul funcționează zi de zi.

Procesorul

Procesorul este cea mai importantă componentă a oricărui device. Acesta controlează întreaga capacitate de funcționare a smartphone-ului și se măsoară în gigahertz. Un procesor puternic este esențial dacă vrei să întreprinzi activități mai complicate, precum editarea video sau foto. Procesorul influențează și viteza de răspuns a smartphone-ului în cazul folosirii mai multor aplicații concomitent. Când verifici puterea de procesare a smartphone-ului, ține cont și de numărul de core pe care îi posedă. De exemplu, un model de bază are 1.2 GHz dual-core, iar unul mai puternic, un procesor de peste 2 GHz quad-core.

Ține cont de aceste specificații care influențează semnificativ capacitatea de funcționare a smartphone-ului pe care vrei să-l achiziționezi. Cel mai important este ca acesta să funcționeze bine și să te ajute să-ți faci treaba zi de zi, dar și să te distrezi cu ajutorul tehnologiei moderne.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#sistem de operare, #operare, #sistem , #smartphone