China a depasit SUA la vanzarea de smartphone-uri

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 13:02
1630 citiri
China a depasit SUA la vanzarea de smartphone-uri
Foto:techpp.com

China a depasit Statele Unite in trimestrul trei al anului, devenind cea mai mare piata pentru telefoanele smart, potrivit unui raport al Strategy Analytics.

In al treilea trimestru al anului, livrarile de smartphone-uri au atins, in China suma de 24 de milioane de unitati, o crestere cu 58%. In acelasi trimestru, livrarile in SUA au scazut cu 7%, la 23,3 milioane de unitati, noteaza CNN.

Nokia detine cea mai mare cota de piata in China, 28%, fiind urmata de Samsung, care detine 17,6%.

In SUA, HTC detine 24% din piata, urmata de Apple, cu putin peste 20%. Potrivit raportului SUA conduce inca in ceea ce priveste profitul pe vanzari.

Industria producatoare de telefoane smart este cea mai noua ramura a economiei chineze care intrece ca vanzari Statele Unite, cea mai mare economie a lumii.

Vanzarile auto din China au intrecut SUA in 2009, pentru prima oara, cu 13,5 milioane de unitati vandute, in comparatie cu 10,4 milioane cat au vandut americanii.

Vanzarile de bere in China le-au intrecut pe cele din SUA in 2002, in timp ce, in 2009, chinezii au fost primii in lume la achizitionat petrol si carbune.

In China sunt acum jumatate de miliard de utilizatori de Internet.

Din ce in ce mai multi economisti sunt de parere ca economia chineza o va eclipsa pe cea americana undeva in urmatorii douazeci de ani. In 2010, Produsul Intern Brut al Chinei a fost de 5,9 trilioane de dolari, al carei output economic total a fost de 14,5 trilioane.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#vanzari smartphone China, #vanzari smartphone SUA, #economia chineza, #piata chineza smartphone, #piata americana smartphone , #smartphone