Cine castiga razboiul smartphone: Apple, Google, Nokia, Blackberry?

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 10:04
4421 citiri
Cine castiga razboiul smartphone: Apple, Google, Nokia, Blackberry?

iPhone si Android castiga piata. Apple si Google, umar la umar, pentru cel mai profitabil trend! Nokia si-a scazut vanzarile!

Dupa "boom"-ul anilor '90, cand competitia pe piata computerelor si a Internetului a fost extrem de apriga, acum lupta se da la nivelul mini-computerelor mobile. Tipul de telefon smartphone a infierbantat creativitatea marilor companii de pe piata.

Ceea ce conteaza la un telefon mobil este functionarea aparatului insusi. Mai precis, calitatea ecranului, conexiunea la Internet si numarul de aplicatii pe care le are telefonul.

Topul celor mai bune smartphone-uri din 2010

"Smartphone-ul va fi un trend mai mare si mai profitabil decat cred oamenii", spune James Altucher, de la Formula Capital, potrivit Yahoo Finance.

Apple si Google vor castiga in disputa vanzarilor smartphone, iar iPhone si Android se vor extinde cel mai mult pe piata. Care este explicatia: iPhone si Andoid ofera cele mai bune vizualizari multimedia datorita unei varietati de aplicatii.

"Sa fim realisti, Google va face sa progreseze o mare parte din piata, datorita faptului ca 100 de fabricanti de telefoane diferiti folosesc Android", precizeaza Altucher.

Asa cum Cisco a invins in anii '90 in batalia Internetului, companiile care vor produce smartphone-uri vor fi marii castigatori. Altucher prevede un viitor stralucit pentru F5 Networks si Riverbed Technology.

Nokia este marele invins, in aceasta disputa. Nokia are o prezenta masiva pe piata vanzarilor de telefoane mobile, dar vanzarile pe piata din America de Nord au scazut cu 21% in primul trimestru din 2010.

Blackberry este pe locul 3, dar la distanta in lista preferintelor cumparatorilor.

Avantul companiei Apple Inc. a fost incredibil in anul 2010. Actiunile au crescut cu 63,21% intr-un an! Google a avut variatii, cresterea a fost mica, de doar 0,12%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#lider piata smartphone , #smartphone