Cosmarul Samsung si Apple vine din China: Crestere spectaculoasa a unui producator de telefoane

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 20:56
5185 citiri
Cosmarul Samsung si Apple vine din China: Crestere spectaculoasa a unui producator de telefoane
Foto: Huawei

Chinezii de la Huawei ar putea inregistra cea mai puternica crestere in acest an din randul marilor producatori de smartphone-uri, devenind astfel o amenintare tot mai mare pentru Apple si Samsung.

Estimarea vine dupa ce vanzarile companiei asiatice au crescut cu 63% in al treilea trimestru din 2015, comparativ cu aceeasi perioada din 2014, transmite Reuters.

Mai exact, in iulie-septembrie, Huawei a vandut 27,4 milioane de dispozitive, inregistrand un avans si in cadrul segmentului premium, indeplinid un obiectiv major, anume acela de a scapa de imaginea de producator de smartphone-uri ieftine.

In aceste conditii, compania din China are toate sansele sa inregistreze vanzari mai mari de 100 de milioane de unitati pe parcursul intregului an, cu 33% mai mult decat anul trecut.

Rata de crestere este superioara rivalilor de la Apple, Xioami si Lenovo, potrivit analistilor citati de Reuters.

Chinezii de la Huawei au furat startul: Ceasul lor inteligent, prezentat inaintea Apple Watch (Video)

"Va fi greu de gasit un rival puternic care sa le fure de sub nas locul al treilea (dupa samsung si Apple) pe termen scurt", a explicat Nicole Peng, director la firma de cercetare Canalys pentru regiunea Asia Pacific.

"E o crestere impresionanta", a adaugat aceasta.

Diferenta fata de primii doi clasati este uriasa. Cota de piata a Huawei reprezinta o cincime fata de cea a Apple si Samsung, potrivit Canalys.

Totusi, analistii considera ca trecerea Huawei la productia de modele premium, mai scumpe, precum si relatiile solide cu operatorii de telefonie din China si strainatate ajuta compania sa isi consolideze pozitia a treia pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Huawei crestere smartphone, #Huawei crestere telefoane, #Huawei vanzari telefoane, #Huawei vanzari smartphone , #smartphone