Cum vor arata smartphone-urile in zece ani

Duminica, 03 Martie 2013, ora 08:29
3958 citiri
Cum vor arata smartphone-urile in zece ani
Foto: CNN

Smarphone-urile de azi sunt cu mult mai mult decat niste dispozitive pentru a vorbi la telefon: sunt mini-computere conectate in permanenta. Iar, in urmatorii zece ani, acestea vor deveni si mai avansate.

Iata care sunt cele sase aspecte care vor revolutiona smartphone-urile in urmatorul deceniu, potrivit specialistilor citati de CNN:

Display 3D

Smartphone-ul viitorului va avea display tridimensional si browser web 3D, care va putea fi vazut fara ochelari speciali. In loc sa vedem paginile pe ecranul dispozitivului, vom putea sa ne "invartim" intr-un magazin virtual, de exemplu.

Securitate biometrica

In loc sa fim nevoiti sa tinem minte numeroase parole, vom putea accesa datele de pe telefon si conturile de pe diversele site-uri de Internet folosind autentificarea biometrica, posibila datorita ecranelor cu rezolutie mare si senzori.

De exemplu, cand vom atinge ecranul, acesta ne va recunoaste amprenta. Camera foto de pe fata telefonului ne va recunoaste fata, iar dispozitivul ne va recunoaste si vocea.

Plati wireless

Telefonul va deveni portofelul nostru. Aceasta tehnologie este deja disponibila, fiind numita NFC (near-field communications), dar nu este folosita la scara larga.

Asistent personal

Aplicatiile gen Siri, de la iPhone, vor deveni mult mai avansante, transformandu-se in asistenti personali. Vor sti care ne sunt preferintele, de ce avem nevoie si ne vor prezenta automat informatiile respective.

In plus, acesti "asistenti" ar putea avea si o fata si o personalitate asa cum dorim noi sa fie. Chiar si celebritatile si-ar putea vinde dreptul ca imaginea lor sa fie utilizata ca interfata pentru aceste aplicatii.

Fara ecrane

Unele smartphone-uri nu vor mai avea ecran, reducandu-se mult dimensiunile si consumul bateriei. Aceste dispozitive vor fi activate prin atingere si voce. Vom putea cere informatiile de care avem nevoie, dispozitivul le va cauta si le va transmite audio.

Hiper-conectivitate

Telefonul va putea interactiona usor cu alte suprafete "smart". Asezand telefonul pe aceste suprafete, cele doua dispozitive se vor conecta automat si vor putea face schimb de informatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#smartphone viitor, #smartphone display 3D , #smartphone