De ce prefera utilizatorii smartphone-urile cu ecrane mari

Luni, 09 Iunie 2014, ora 18:02
4124 citiri
De ce prefera utilizatorii smartphone-urile cu ecrane mari
Foto: Wikipedia

In timp ce unii utilizatori prefera un telefon care sa incapa cu usurinta in buzunar, tot mai multe persoane se orienteaza catre telefoane cu ecrane mari, de peste 5,5 inchi.

Motivele care stau in spatele acestei tendinte au fost descoperite de catre cercetatorii americani de la Universitatea Penn, scrie Daily Mail.

Studiul arata ca decizia de a achizitiona un smartphone cu display mare are legatura si cu sentimentul pe care il are utilizatorul atunci cand il foloseste.

Potrivit sursei citate, acest lucru poate explica de ce Samsung, care are o gama larga de astfel de dispozitive, detine suprematia pe piata IT.

"Exista doua motive pentru care 'mai mare e mai bine' in aceasta privinta: un telefon mare este mai practic, insa exista si un motiv de ordin afectiv", a spus Shyam Sundar, profesor de comunicare la Universitatea Penn, care a condus acest studiu.

"Oamenii folosesc smartphone-urile pentru o multime de activitati, insa este mult mai important cat de atractiva si placuta este utilizarea lui", a adaugat cercetatorul.

Cauti un smartphone? Iata cele mai bune 10 telefoane din lume in acest moment (Video)

Pe scurt, cei care au telefoane cu ecrane mari sunt mult mai incantati de ele decat cei ce detin produse cu dimensiuni reduse.

Pentru a realiza studiul, cercetatorii au dat unui grup de 130 de studenti doua smartphone-uri, unul cu ecran de 3,7 inchi si unul cu ecran de 5,3 inchi. Cei care au folosit telefonul cu display mai mare au declarat ca au fost foarte multumiti de el. In plus, ei au identificat mai usor decat ceilalti programul unui autobuz.

Multitasking si fericire

Expertii sustin ca utilizatorii sunt atrasi de telefoanele cu ecrane mari pentru ca se pot uita la filme, se pot juca, pot scrie mesaje foarte usor, iar acest lucru ii face sa fie mai incantati de produs.

"Odata cu cresterea dimensiunii ecranului telefoanelor a crescut si interactiunea cu acesta, avand in vedere ca utilizatorii il folosesc pentru tot mai multe activitati. Ele au ecrane HD, deci se pot uita la filme, seriale, videoclipuri si pot comunica pe retelele sociale", a subliniat Ki Joon Kim, profesor la Universitatea Sungkyunkwan din Coreea de Sud, care a fost implicat in acest studiu.

Care este "regele" smartphone-urilor: Vezi varful de lance al fiecarui gigant (Galerie foto)

El considera ca exista o legatura intre dorinta de a avea un televizor cu ecran urias si cea de a cumpara un smartphone mare.

"S-a demonstrat ca utilizatorii prefera sa urmareasca emisiunile la televizor pe un ecran urias. Studiul nostru demonstreaza ca acelasi lucru se intampla si in cazul telefoanelor", a adaugat profesorul.

Kim sustine ca smartphone-urile mari sunt, de asemenea, practice si ofera o experienta placuta de utilizare.

Telefoane tot mai mari

Profesorul considera ca dimensiunea telefoanelor va creste tot mai mult. Companii precum Samsung produc phablet - smartphone-uri atat de mari incat se apropie de dimensiunile unei tablete, in timp ce Apple mizeaza pe portabilitatea iPhone-urilor sale mici.

Totusi, gigantul american cu sediul in California ar urma sa lanseze noul iPhone 6 in doua marimi: cu ecran de 5,5 inchi, respectiv de 4,7 inchi, pentru a-si pastra clientii fideli, dar si pentru a castiga unii noi.

Ce se intampla cu tabletele

Vanzarile de tablete vor incetini in acest an, analistii asteptandu-se la un avans de doar de 12%, comparativ cu o crestere de peste 50%, cat a fost in 2013.

In ultimul an, vanzarile phabletelor s-au dublat, de la 4,3% in primul trimestru din 2013 ajungand la 10,5% in aceeasi perioada din 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#telefoane ecrane mari, #utilizatori telefoane ecrane mari, #telefon ecran mare, #smartphone ecran mare , #smartphone