Ziare.com

Doar opt din 100 de telefoane din Romania sunt smartphone-uri

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 07:43

   

Doar opt din 100 de telefoane din Romania sunt smartphone-uri
Romania se afla pe locul 15 al clasamentului regional in privinta raspandirii telefoanelor mobile inteligente, dar intre primele cinci tari ca apetit pentru cumparaturi online, releva CEE Telco Industry Report 2011.

Doar 14,2% dintre telefoanele mobile folosite in Europa Centrala si de Est sunt smartphone-uri (telefoane inteligente cu acces la Internet), releva acest studiu, citat de GfK.

Slovenia, Turcia si Lituania conduc in clasamentul regional, in timp ce Slovacia, Ucraina si Romania ocupa ultimele locuri.

Astfel, conform raportului, in Romania, doar 8,4% din totalul telefoanelor mobile sunt smartphone-uri.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Studiul mai releva ca utilizarea smartphone-urilor nu este neaparat un apanaj al barbatilor (diferenta fata de numarul de utilizatori femei este in medie de plus 3%), in timp ce in tari ca Lituania, Letonia si Rusia proportia este egala.Posesorii de smartphone-uri sunt un target bun pentru industria de publicitate, deoarece probabilitatea ca acestia sa recepteze mesajele venite din zona marketingului online este mult mai ridicata decat in cazul utilizatorilor de telefoane obisnuite.

De asemenea, utilizatorii de telefoane cu acces la Internet prezinta un mare interes pentru retaileri: aproape o treime dintre ei (31%) viziteaza si cumpara diverse produse din magazinele online.

Tot in privinta comertului online, studiul mai releva ca, in medie, doar unul din cinci utilizatori de Internet din Europa Centrala si de Est obisnuieste sa achizitioneze bunuri si servicii online.

Clasamentul este condus de Cehia, unde 54% din populatia online cumpara din magazinele virtuale.

Romania se afla pe locul 5 in top, cu 37,2% dintre utilizatorii de Internet.Studiul CEE Telco Industry Report 2011 a fost realizat in 15 tari din regiune, in perioada mai-iulie, pe un esantion de peste 15.000 de persoane.

Articol oferit de Bursa de Reclama.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1581 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa

si e normal, doar 8% castiga in jur de 1000 de dolari sau peste,si o data cu criza a inteles si romanul sa se intida cat ii plapuma.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor