Doi producatori "no name" de smartphone-uri iau lumea cu asalt - Romania, tara tinta in 2013

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 07:38
4207 citiri
Doi producatori "no name" de smartphone-uri iau lumea cu asalt - Romania, tara tinta in 2013
Foto: micromaxinfo.com

Principalii producatori de smartphone-uri din India si China se pregatesc sa se extinda dincolo de granite. Compania indiana intentioneaza sa ajunga pe piata din Romania pana la sfarsitul anului.

O companie indiana de care probabil nu a auzit multa lume, Micromax, a reusit sa acapareze in cinci ani o cincime din piata smartphone-urilor din India, fiind intrecuta doar de Samsung, scrie Quartz.

Compania intentioneaza sa isi extinda controlul la o treime din piata. Performanta sa este comparabila cu cea a producatorului chinez Xiaomi, care in doar trei ani a preluat locul sase de la Apple in China, unde exista o piata mult mai competitiva a smartphone-urilor.

Gadgetul zilei: Un smartphone unicat la un pret imbatabil

In prezent, ambele companii privesc dincolo de granitele nationale.

Incurajata de succesul din Sri Lanka si Bangladesh, Micromax va lansa telefoane in Rusia si Romania pana la sfarsitul lunii.

Romanii cumpara telefoane scumpe - topul celor mai vandute smartphone-uri

Xiaomi intentioneaza, de asemenea, sa se extinda dincolo de China, Hong Kong si Taiwan, insa nu s-a decis inca incotro.

Cele doua companii au multe in comun: ambele isi datoreaza cresterea inovatiei si preturilor mici. Mi3, varful de gama al Xiaomi, costa 327 de dolari, iar un model mai ieftin doar 130 de dolari. Compania face actualizari saptamanale si asculta sugestiile utilizatorilor.

Un smartphone de exceptie, pentru cei cu adevarat pretentiosi - vezi cat costa

Si Micromax a castigat cota de piata cu preturi mici, cel mai nou model al sau de top, Canvas Turbo, fiind disponibil pentru 324 de dolari, jumatate din pretul telefonului Galaxy S4 de la Samsung. In cazul companiei indiene, inovatia consta in remarcabilul lant de distributie, dar si in functii inedite precum posibilitatea de a debloca telefonul sufland in el.

Cei doi producatori ar putea intampina greutati pe alte piete, anticipeaza Quartz.

Astfel, Xiaomi va trebui sa gaseasca noi fani in tari in care clientii si-au format deja preferintele, au nevoi diferite si o aversiune fata brandurile cu nume greu de pronuntat.

Pentru Micromax ar putea fi dificil sa mentina controlul asupra costurilor mici aferente operatiunile logistice.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Micromax smartphone Romania, #smartphone India, #smartphone China, #smartphone Xiaomi , #smartphone