Google a lansat de curand Pixel, primul telefon conceput in totalitate de gigantul IT. Insa avand in vedere oferta atat de vasta de pe piata, merita sa dai banii pe acest smartphone si nu pe altul?
La 649 de dolari, acesta face parte din gama premium si concureaza umar la umar cu Galaxy S7 de la Samsung si cu iPhone 7 de la Apple.
Pixel de la Google iese in evidenta prin cateva lucruri, care tin in special de partea software, dar are si puncte slabe.
Afla toate specificatiile telefonului
Business Insider a trecut in revista functiile unice ale Pixel.
Google Assistant: Asistentul digital e pur si simplu incredibil. Face o multime de chestii in locul tau, de la afisarea fotografiilor facute intr-o anumita data pana la rezervarea unei mese la restaurant. In plus, e capabil sa raspunda la intrebari de cultura generala, dar si sa faca traduceri in peste 100 de limbi.
Pe scurt, Google Assistant surclaseaza orice rival. Da, e mai tare si decat Siri, asistentul vocal al produselor Apple.
Primesti update-urile la sistemul de operare imediat: Android e un sistem de operare open source, ceea ce inseamna ca poate fi folosit si modificat de alte companii. Samsung, HTC si Huawei se numara printre ele. Iar cu toate ca acesti producatori au telefoane foarte performante, au un mare dezavantaj: actualizarile la sistemul de operare nu sunt facute imediat, ci cu intarziere. Asta inseamna ca esti vulnerabil la posibilele atacuri ale hackerilor.
Dar Pixel e diferit. Fiind realizat de Google, compania care detine Android, acest lucru nu se va intampla niciodata, caci vei primi update-urile in secunda in care sunt disponibile.
Relatii cu clienti: Pixel are o aplicatie implicita care iti permite sa discuti direct cu un angajat al companiei, gata sa-ti ofere asistenta si sa te ghideze atunci cand ai probleme cu telefonul, 24 de ore din 24.
Poti sa treci foarte usor de la iPhone la Pixel: Telefonul de la Google vine "la pachet" cu un adaptor care se poate conecta la smartphone-ul de la Apple, astfel incat transferi toate contactele, melodiile, fotografiile si documentele foarte usor.
Pozele se salveaza automat in Google Photos: Toate fotografiile si clipurile pe care le faci cu Pixel vor fi pastrate in aplicatia Google Photos, astfel ca nu trebuie sa-ti mai faci griji ca nu mai ai spatiu de stocare sau ca ai sters din greseala o poza si nu o mai poti recupera.
Scapi de aplicatii preinstalate enervante si inutile: Fata de ceilalti producatori care fac telefoane cu Android, la Pixel nu vei gasi aplicatii implicite care nu-ti sunt de niciun folos si care iti ocupa memoria telefonului degeaba.
Fara modificari de software: Alte companii ce realizeaza smartphone-uri cu Android aplica peste sistemul de operare o interfata proprie, care mai mult incurca decat ajuta. Adesea telefonul se blocheaza din aceasta cauza sau aplicatiile ruleaza greu. Insa aceste lucruri nu au cum sa se intample la Pixel, caci foloseste o versiune curata de Android.
Mashable a trecut in revista si capitolele la care Pixel nu sta chiar atat de bine.
Designul nu e spectaculos: Pixel nu aduce nimic nou in materie de design fata de restul telefoanelor de pe piata. Da, arata bine, insa nu e ceva despre care sa zici "wow, asa ceva n-am mai vazut niciodata".
Nu e rezistent la apa: Google nu a facut Pixel sa fie rezistent la apa, cu toate ca rivalii iPhone 7 de la Apple si Galaxy S7 de la Samsung sunt.
Nu exista spatiu pentru card microSD: Pixel vine in doua variante - cu memorie de 32 GB, respectiv 128 GB. Totusi, nu are spatiu pentru card microSD, asa ca daca esti pasionat de fotografie s-ar putea sa intampini ceva probleme legate de salvarea pozelor. Insa, din fericire, exista cateva solutii: Google Photos, asa cum am spus anterior, le stocheaza online. Iar daca nu e de ajuns, atunci poti apela la Google Drive.
Verdict: Pixel este cel mai bun telefon cu Android de pe piata. Pe de o parte, faptul ca ruleaza cu o varianta "pura" a sistemului de operare ii ofera multe avantaje, insa Google a facut mai mult de-atat: software-ul completeaza foarte bine partea hardware. In aceste conditii, pana si fanii Apple ar putea fi convinsi sa renunte la iPhone.
...un mediu de programare vizuala
... ...fara cod sursa ...f. bun pt elevi de... Vezi tot