Inventia ce schimba modul cum ne incarcam telefoanele

Vineri, 15 August 2014, ora 20:09
5595 citiri
Inventia ce schimba modul cum ne incarcam telefoanele
Foto: digitaltrends.com

Una dintre provocarile puse de smartphone-uri in zilele noastre e data de descarcarea deasa a bateriei lor. Cercetatorii britanici au gasit o metoda revolutionara: incarcarea cu ajutorul vocii.

Specialistii de la universitatea londoneza Queen Mary, in colaborare cu expertii de la Nokia, au lucrat la un proiect cu adevarat impresionant, scrie digitaltrends.com. Ei au creat chiar si un prototip de smartphone ce se incarca cu ajutorul undelor sonore.

Totul este obtinut cu ajutorul unor nanogeneratoare concepute pentru a reactiona la sunet si electricitate. Practic, atunci cand telefonul percepe sunetul vocii, muzica sau zgomotul traficului, el se incarca cu cinci volti, adica atat cat e nevoie pentru o baterie de smartphone.

Primii care au propus varianta nanogeneratoarelor au fost specialistii coreeni, metoda lor implicand ceea ce a fost denumit drept "efectul piezoelectric". Cu ajutorul ei, unele nanofire de la oxidul de zinc pot produce curent electric sub actiunea unui stres mecanic, asa cum e indoirea sau intinderea.

Specialistii sunt foarte incantati de rezultatele obtinute prin noua metoda si spun ca astfel un utilizator poate folosi telefonul mai mult timp fara a fi dependent de o sursa de energie conventionala. Inginerul Joe Briscoe spera ca ea sa devina disponibila cat mai curand pe piata.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#telefon smartphone incarcare, #incarcare baterie smartphone, #baterie smartphone durata , #smartphone