iPhone cu amprenta digitala, la sfarsitul anului. Ce planuri mai are Apple

Luni, 18 Martie 2013, ora 19:31
4055 citiri
iPhone cu amprenta digitala, la sfarsitul anului. Ce planuri mai are Apple

Telefoanele mobile de ultima generatie ar putea fi deblocate, in curand, cu amprenta digitala sau chiar faciala. Companiile producatoare, printre care si Apple, vor sa renunte la parolele clasice.

Apple intentioneaza sa renunte la parolele obisnuite in favoarea celor cu amprenta digitala. Mai mult, inovatoarea tehnologie ar putea fi utilizata si la accesarea conturilor bancare si a e-mail-ului, potrivit Daily Mail.

Producatorii de smartphone sustin ca parolele folosite acum prezinta riscuri de securitate, din cauza ca posesorii uita combinatiile complicate de litere si cifre pe care le folosesc pentru a-si proteja telefonul, dar si din cauza infractorilor care reusesc sa sparga codurile din ce in ce mai des.

Batalia smartphone-urilor din 2013: iPhone contra Samsung Galaxy

"Un studiu realizat de Microsoft in 2007 indica faptul ca o persoana foloseste 6,5 parole pentru 25 de site-uri. Numarul lor a crescut masiv de atunci", a subliniat Barratt.

Aceasta tehnologie tinde sa devina tot mai mult o solutie a trecutului, pe masura ce companiile dezvolta alte metode mai putin anevoioase, dar mult mai sigure, precum amprentele digitale, faciale sau vocale.

Apple se numara printre firmele care se pregatesc sa implementeze amprenta digitala. Compania va lansa un nou iPhone care le va permite clientilor sa deblocheze telefonul cu amprenta unui deget. Totodata, tehnologia ar urma sa se extinda si in cazul accesarii conturilor bancare sau de e-mail.

Cand ar putea fi lansat noul iPhone 5S - Ce spun analistii

De asemenea, in prezent, Google, care produce telefoane cu Android, lucreaza la dezvoltarea unor sisteme de recunoastere vocala, scanare a irisului si citire a batailor inimilor.

"Trebuie sa vedem mai departe de parolele obisnuite, iar cele mai bune alternative sunt aduse de smartphone-uri. Apple va lansa un iPhone cu amprenta digitala pana la sfarsitul anului.

Piata telefoanelor cu Android va incerca sa ramana competitiva, asa ca este foarte probabil sa apara si alte smartphone-uri cu amprenta digitala sau vocala in viitorul apropiat", a precizat Michael Barratt, directorul Departamentului de securitate din cadrul PayPal. Apple intetioneaza sa lanseze iPhone 5S in aceasta vara, urmat de iPhone 6 la sfarsitul anului.

Unele smartphone-uri sunt dotate deja cu recunoastere vocala, iar altele au si posibilitati de recunoastere faciala, cum ar fi Samsung Galaxy S III.

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...