Lansarea Blackberry 10, amanata

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 11:29
4620 citiri
Lansarea Blackberry 10, amanata
Foto:endgadget.com

Lansarea Blackberry 10, ultimul model de smartphone creat de compania Research in Motion, urmeaza sa fie amanata pana spre sfarsitul anului 2012, din cauza unor probleme aparute cu disponibilitatea cipurilor.

Dezamagirea pentru cei de la RIM este alimentata si de faptul ca tinta de vanzari pentru perioada Sarbatorilor de iarna a fost ajustata la aproximativ 12 milioane de unitati, de la 14,8 milioane in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza BBC.

Venitul net al companiei RIM a fost, pentru ultimul trimestru al anului, de 265 de milioane de dolari, de la 911 milioane cat au raportat producatorii in 2010.

Valoarea actiunilor RIM au scazut cu 6% dupa anuntarea amanarii lansarii noului model.

Telefoanele Blackberry 10 trebuiau sa fie disponibile clientilor inca din primele trei luni ale lui 2012, insa producatorii spun ca modelul va fi pus in vanzare de-abia spre sfarsitul anului viitor.

Compania si-a justificat decizia prin lipsa de disponibilitate a cipurilor avansate pe care telefonul le foloseste, acestea fiind gata de-abia pe la jumatatea anului 2012.

RIM a suferit, numai din cauza vanzarilor slabe ale tabletei PlayBook, lansata cu tam-tam la inceputului anuului, pierderi de 356 de milioane de dolari.

"Se asteapta la un declin al vanzarilor destul de serios in perioada sarbatorilor, si asta nu este un semn bun", a declarat Shaw Wu, analist la Sterne Agee.

Noile telefoane vor folosi sistemul de operare QNX, care are un rol crucial in competitia cu telefoanele care folosesc Google Android sau iOS.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Blackberry 10 lansare amanata, #Blackberry smartphone QNX, #vanzari tablete Blackberry pierderi , #smartphone