Lenovo a cucerit piata smartphone-urilor ieftine

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 14:14
3882 citiri
Lenovo a cucerit piata smartphone-urilor ieftine
Foto: welectronics.com

Compania chinezeasca Lenovo a reusit sa ia fata sud-coreenilor de la Samsung si sa cucereasca piata smartphone-urilor ieftine.

Conform companiei de analiza Strategy Analytics, Lenovo vinde acum cele mai multe smartphone-uri ieftine in China, pretul lor fiind situat sub 100 de dolari, scrie chosun.com. Astfel, Lenovo a depasit Samsung in al doilea trimestru al acestui an.

Strategy Analytics nu a facut publice informatii legate de numarul terminalelor vandute si de cota de piata a celor doua companii. Lenovo a vandut cele mai multe telefoane in China, insa nu a reusit sa se impuna si in alte tari cu modelele pe care le produce.

Totusi, chinezii si-au marit destul de mult cota de piata, dupa ce au preluat compania Motorola de la Google, in luna februarie. Dominatia de pana acum a celor de la Samsung se explica prin diversitatea produselor oferite, plecand de la smartphone-uri ieftine si ajungand la unele de varf. In schimb, un alt jucator important, Apple, se concentreaza asupra terminalelor scumpe.

Daca aceasta tendinta pe piata telefoanelor ieftine va continua, cei de la Samsung vor avea dificultati si mai mari in a-si recastiga pozitia avuta in trecut pe aceasta piata. In plus, amenintarea unui alt producator din China, Xiaomi, este si ea de luat in seama.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#smartphone ieftin android, #smartphone ieftin lenovo, #pret smartphone samsung , #smartphone