Momentul schimbarii in telefonia mobila: Cel mai sigur smartphone din lume (Video)

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 08:00
4600 citiri
Momentul schimbarii in telefonia mobila: Cel mai sigur smartphone din lume (Video)
Foto: Daily Mail

Intr-o lume din ce in ce mai nesigura din punct de vedere al confidentialitatii informatiilor si comunicarii personale, o firma din Elvetia vine cu un telefon mobil, care va fi cel mai sigur din lume, conform producatorilor.

Blackphone va rula o versiune 'sigura' a software-ului Android de la Google, care va permite utilizatorilor sa efectueze apeluri si mesaje complet sigure, potrivit Daily Mail.

De asemenea, posesorii acestor dispozitive vor putea incarca si descarca fisiere in siguranta. Smartphone-ul denumit Blackphone urmeaza sa fie lansat oficial luna viitoare.

"Blackphone va avea o versiune speciala a sistemului Android, denumit PrivatOS, orientat spre securitate. El va fi deservit de un operator si furnizor de smartphone-uri independent si care va oferi persoanelor fizice si organizatiilor posibilitatea de a efectua si de a primi apeluri si mesaje sigure, fara a compromite viata privata a utilizatorilor acestui dispozitiv", anunta firma producatoare.

"Telefonul vine cu toate instrumentele de care avem nevoie preinstalate pentru a va putea deplasa in intreaga lume, a va desfasura activitatea si de a ramane in contact cu partenerii si familia, departe de ochii indiscreti".

Blackphone-ul este produs de doua firme din Elvetia, Silent Circle si Geekphone, care au creat un joint-venture pentru a vinde acest produs securizat.

Aceste companii au lucrat cu multi experti in securitate informatica, inclusiv cu Phil Zimmermann, creatorul PGP, un sistem utilizat pe scara larga, care permite comunicarea securizata prin e-mail.

"Mi-am dedicat toata cariera in lansarea a unor produse de securitate", a declarat Zimmermann.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#nou smartphone Blackphone Elvetia, #cel mai sigur telefon lume, #smartphone Blackphone sistem privatOS, #Blackphone sistem Android PrivatOS, #smartphone Blackphone video , #smartphone
Comentarii