Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nu merge WhatsApp? Veste trista pentru peste un milion de posesori de smartphone

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 10:42
9127 citiri
Nu merge WhatsApp? Veste trista pentru peste un milion de posesori de smartphone
Foto: WhatsApp

De la inceputul acestui an, WhatsApp nu mai ofera suport pentru versiunile mai vechi ale sistemelor de operare pentru telefoanele mobile, fapt ce va duce la imposibilitatea folosirii popularei aplicatii pe un numar important de dispozitive.

Facebook a anuntat ca WhatsApp nu mai ofera suport pentru versiunile mai vechi de Android, iOS, BlackBerry, Windows Phone si Symbian. Este vorba de sisteme de operare cu o vechime mai mare de cinci ani.

Spre exemplu, WhatsApp nu mai functioneaza pe versiunea 2.2 de Android si pe orice versiune anterioara acesteia. Android 2.2 Froyo a fost lansat in 2010 si are in continuare o cota de piata de 0.1%. Acest procent nu pare unul mare, la prima vedere, dar in realitate acesta se traduce in 1,4 milioane de telefoane. Practic, 1,4 milioane de utilizatori nu mai pot folosi WhatsApp daca nu isi cumpara un telefon nou.

De vina in acest caz este asa-numita fragmentare de care sufera sistemul de operare al celor de la Google. Numerosii producatori dornici sa vanda cat mai multe telefoane "uita" sa le ofere update-uri utilizatorilor.

Drept urmare, in decurs de cativa ani, utilizatorii vor avea pe mana un dispozitiv uzat moral din toate punctele de vedere.

In ceea ce priveste iPhone, WhatsApp a incetat sa mai ofere suport pentru iOS 6, sistem de operare ce are 4 ani vechime.

Citeste si cum faci ca WhatsApp sa nu-ti trimita datele la Facebook.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#WhatsApp nu merge, #whatsapp android, #WhatsApp IOS, #WhatsApp BlackBerry, #WhatsApp Windows Phone, #WhatsApp Symbian , #smartphone