Plata cu smartphone-ul a devenit in sfarsit posibila

Joi, 20 Februarie 2014, ora 21:30
2145 citiri
Plata cu smartphone-ul a devenit in sfarsit posibila
Foto: cnn.com

Utilizatorii de smartphone-uri asteptau de mult ziua in care sa poata plati cu telefonul oriunde merg. Acest lucru a devenit posibil cu ajutorul aplicatiei SnapScan, creata in Africa de Sud.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit si permite celor care cumpara ceva sa plateasca doar cu telefonul, fara a avea nevoie de un card bancar sau de bani in buzunar, scrie CNN.

La aceasta aplicatie trebuie sa se conecteze si magazinele care vor sa accepte astfel de plati. Fiecare magazin primeste un cod unic in aplicatie, acesta fiind legat de contul bancar al unitatii respective. Cand clientii fac plata, ei scaneaza codul cu ajutorul aplicatiei si introduc apoi suma ce trebuie platita, urmata de codul PIN.

Aplicatia a aparut si ca reactie la lipsa de alternative clasice de plata din Africa. Continentul african este inca o piata in care telefoanele nu au patruns masiv, cu atat mai putin smartphone-urile.

Africa de Sud are o rata de patrundere a telefoanelor inteligente de 19%, aceasta fiind cea mai mare din zona subsahariana. Specialistii se asteapta ca piata smartphone-urilor sa se dubleze in Africa in urmatorii patru ani.

Descarca gratuit aplicatia SnapScan pentru:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#plata smartphone, #aplicatie plata telefon, #aplicatie plata online telefon , #smartphone