Ziare.com

Plata cu smartphone-ul a devenit in sfarsit posibila

Joi, 20 Februarie 2014, ora 21:30

   

Plata cu smartphone-ul a devenit in sfarsit posibila
Utilizatorii de smartphone-uri asteptau de mult ziua in care sa poata plati cu telefonul oriunde merg. Acest lucru a devenit posibil cu ajutorul aplicatiei SnapScan, creata in Africa de Sud.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit si permite celor care cumpara ceva sa plateasca doar cu telefonul, fara a avea nevoie de un card bancar sau de bani in buzunar, scrie CNN.

La aceasta aplicatie trebuie sa se conecteze si magazinele care vor sa accepte astfel de plati. Fiecare magazin primeste un cod unic in aplicatie, acesta fiind legat de contul bancar al unitatii respective. Cand clientii fac plata, ei scaneaza codul cu ajutorul aplicatiei si introduc apoi suma ce trebuie platita, urmata de codul PIN.

Aplicatia a aparut si ca reactie la lipsa de alternative clasice de plata din Africa. Continentul african este inca o piata in care telefoanele nu au patruns masiv, cu atat mai putin smartphone-urile.

Africa de Sud are o rata de patrundere a telefoanelor inteligente de 19%, aceasta fiind cea mai mare din zona subsahariana. Specialistii se asteapta ca piata smartphone-urilor sa se dubleze in Africa in urmatorii patru ani.

Descarca gratuit aplicatia SnapScan pentru:
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1072 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor