Ziare.com

Smartphone cu ecran 3D? Amazon l-ar putea lansa in acest an

de Teodora Bodeanu
Vineri, 10 Mai 2013, ora 22:04

   

Smartphone cu ecran 3D? Amazon l-ar putea lansa in acest an
Amazon va intra in concurenta directa cu Google si Apple, pregatind lansarea unei game largi de gadgeturi, printre care doua smartphone-uri si un dispozitiv doar pentru streaming audio, care vor completa "colectia" inceputa cu e-readerele si tabletele Kindle.

Unul din smartphone-uri va permite chiar vizualizarea imaginilor tridimensionale fara ochelari speciali, potrivit unor surse citate de The Wall Street Journal.

Compania va integra tehnologia de urmarire a privirii, astfel incat imaginile tridimensionale vor aparea ca si cum ar pluti deasupra ecranului precum o holograma, vazandu-se 3D din orice unghi. Utilizatorii ar putea naviga prin continutul telefonului folosindu-se doar de privire, potrivit surselor.

Proiectele sunt dezvoltate in laboratorul Amazon, denumit Lab126, aflat in Cupertino, California, fiecare dispozitiv avand numele de cod A, B, C si D, iar, impreuna, fiind cunoscute sub denumirea Proiectele Alfabet.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit surselor, unele din aceste gadgeturi ar putea fi prezentate publicului in urmatoare luni, totul depinzand, insa, de conditiile financiare. Purtatorii de cuvant ai Amazon nu au comentat aceste informatii.

"Bataie" cu Apple pe toate planurile

In ultimii ani, Amazon a facut pasul de la a fi cel mai mare magazin online la productia de hardware, intrand in concurenta cu Apple pe partea de tablete.

Strategia companiei este, de altfel, destul de clara: Amazon este si un mare distribuitor de continut, prin urmare este logic sa ofere toate dispozitivele care pot fi utilizate pentru accesarea acelui continut.

Totusi, pe partea de smartphone-uri, Amazon ar trebui, intr-adevar, sa lanseze ceva revolutionar pentru a-si face loc pe piata aglomerata de companii ca Apple, Samsung, HTC sau Nokia.

Astfel, Amazon spera sa iasa in evidenta datorita ecranului 3D pentru care nu va fi nevoie de ochelari, ceea ce ar reprezenta o premiera in piata, potrivit surselor. Qualcomm ar furniza procesoarele, iar smartphone-urile ar avea si conectivitate 4G LTE.

Prin smartphone-uri, Amazon ar putea colecta noi date despre utilizatori si ar putea sa le ofere noi recomandari pentru cumparaturi pe magazinul online. De asemenea, exista si potential pentru servicii noi, precum platile mobile.

Dispozitivul pentru streaming audio prin boxe independente sau prin intermediul unui televizor ar putea reprezenta intrarea pe piata serviciilor de streaming de muzica, unde ii va avea drept concurenti pe Spotify sau Pandora. Amazon deja vinde fisiere audio mp3, fiind concurentul iTunes.

Un alt dispozitiv aflat in dezvoltare, potrivit surselor, ar fi destinat serviciilor de streaming video, in concurenta cu Netflix, Hulu si altele. Insa astfel de gadgeturi deja se vand la preturi scazute. Roku, de exemplu, ofera astfel de dispozitive la doar 50 de dolari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 631 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor