Smartphone-urile care se incarca in 5 minute, asteptate pe piata anul viitor

Sambata, 13 Mai 2017, ora 18:31
8817 citiri
Smartphone-urile care se incarca in 5 minute, asteptate pe piata anul viitor
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand de anul viitor am putea scapa de grija incarcarii smartphone-ului, sau cel putin de cea a timpului necesar, pentru ca sunt asteptate sa apara pe piata dispozitive de acest tip care se incarca in doar 5 minute.

Aceasta tehnologie a fost prezentata prima oara in anul 2015, de start-up-ul israelian StoreDot, la expozitia tehnologica din Las Vegas.

Acum, directorul executiv al StoreDot, Doron Myersdorf, a spus pentru BBC ca smartphone-ul este asteptat sa intre in productie la inceputul anului 2018.

Totusi, Ben Wood, analist al CCS Insight, spune ca are dubii in legatura cu aceste afirmatii: "As spune ca experienta m-a invatat sa raman totdeauna sceptic. Sa vedem daca se intampla".

Myersdorf a precizat insa ca nu poate dezvalui care producatori s-au inscris pentru a dispune de aceasta tehnologie, dar ca bateriile sunt pregatite acum pentru piata: "Vom incarca un smartphone in cinci minute".

Acesta a adaugat ca tehnologia este in productie pilot la doi producatori asiatici de baterie si ca "productia in masa" ar urma sa inceapa in primul trimestru al anului 2018.

In 2015, Mysedorf explicase ca bateria contine materiale care permit un transfer neobisnuit de rapid de ioni de la un anod la un catod - procesul electric care incarca bateriile.

In replica, Wood sustine ca generarea de mari cantitati de caldura poate avea impact asupra performantei bateriei.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#incarcate baterie smartphone 5 minute, #timp incarcare smartphone , #smartphone
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Smartphone-urile care se incarca in 5 minute". Perfect !